Hírek

2015.04.14. 18:02

Szöllősi János az olimpiai kör új elnöke

Várpalota – Tisztújító közgyűlésén Szöllősi Jánost választotta elnökének a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör tagsága.

Szabó Péter Dániel

A 2004-ben alapított civil szervezet alapvető célja a sport, az olimpiai eszme népszerűsítése. Ennek érdekében sportversenyeket, olimpiatörténeti vetélkedőket és a témához kapcsolódó kiállításokat szerveznek évente több alkalommal is.

Az elmúlt 10 esztendőben olyan olimpiai bajnokok és érmes sportolókat hoztak Várpalotára egy-egy közönségtalálkozó erejéig, mint Buzánszky Jenő, Cseh László, Pars Krisztián, Magyar Zoltán és Vörös Zsuzsanna.

Poór Gyula (balra) gratulál utódjának, Szöllősi Jánosnak az olimpiai kör közgyűlésén
Fotó: Szabó Péter Dániel

Munkájukat a Magyar Olimpiai Akadémia az ország legjobbjai között tartja számon, ezt Jakabházyné Mező Mária főtitkár a keddi közgyűlésen is hangsúlyozta.

A találkozó legfontosabb feladata a tisztújítás volt, hiszen a kör alapító-elnöke, a Várpalota díszpolgári címével is kitüntetett Poór Gyula idős korára hivatkozva nem vállalta újra a jelölést, ám elmondta, tagként továbbra is örömmel segíti a szervezetet. Érdemei elismeréseként tiszteletbeli elnöknek választották.

A közgyűlés ezt követően titkos szavazáson elnöknek Szöllősi Jánost, alelnöknek Pócsik Józsefet, titkárnak Miklós Lászlót választotta. A vezetőségben helyet kapott még Juhosné Vavró Zsuzsanna és Pass László is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!