Hírek

2015.06.15. 14:58

Érettségi szóban, középszinten

Veszprém – Az emelt szintű vizsgák után közép szinten szóbeliznek az érettségiző diákok ezekben a napokban.

Balla Emőke

Mint ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt héten emelt szinten szóbeliztek az érettségizők. A középszintű szóbeli vizsgákat ezen a héten, illetve a jövő héten tartják a középiskolák és a kormányhivatal mellett működő érettségi vizsgabizottságok előtt. Veszprém megyében 3333 diák jelentkezett közép szintű érettségi vizsgára, akik 42 helyszínen, 107 vizsgabizottság előtt teszik le a vizsgáikat. Az összes vizsgázóból 2340 tanuló tesz rendes vizsgát. A többi vizsgázó az előrehozott, a szintemelő, a kiegészítő, az ismétlő, a javító és a pótló vizsga lehetőségével élve vizsgázik. Az 51 vizsgatárgyból a középszintű vizsgák száma összesen 12 271, tájékoztatott a Veszprém Megyei Kormányhivatal. A tanév rendjének megfelelően az írásbeli vizsgarészeket május 4-26. között teljesítették a vizsgázók. A középszintű szóbeli vizsgákat június 15-20., valamint 22-26. között szervezik.



Az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban hétfőn kezdődött, és két kétig tart az érettségi vizsga. Képünkön Dobos Petra
Fotó: Balogh Ákos

A Veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban hat osztályban mintegy 180 tanuló érettségizik közép szinten: az első héten és a második héten is három osztály. A diákok magyar nyelv és irodalomból, történelemből, idegen nyelvből, valamint egy szabadon választható tantárgyból vizsgáznak, mondta Irányi László igazgató.

Csiszár Marcell dolgozza ki a tételt

A gépészek általában a gépészeti alapismereteket, a környezetvédők a biológiát, a vegyészek a kémiát választották. A közép szintű vizsgán tudják meg az emelt szintű vizsga eredményét. Miután egy-egy osztály minden diákja levizsgázott, eredményhirdetést taratnak, ott adják át a bizonyítványokat. Az évzárót pénteken tartják, ahol az érettségizők nem lesznek jelen, a végzett technikusok viszont átvehetik oklevelüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!