Hírek

2015.08.22. 18:17

Lecsókirályt választottak a Balatonnál

Balatonkenese – A hagyományos rizses és kolbászos megoldás mellett chilipaprikával ízesített texas lecsóval is neveztek a csapatok a XI. Kenesei Lecsófesztiválra.

Szabó Péter Dániel

Ugyan a szombat reggeli borongós, esős időjárás nem ígért sok jót, ám végül az égiek a szervezők mellé álltak, s szép időben vetélkedhettek a nevezett baráti társaságok a településen immár hagyománynak számító lecsófesztiválon a Széchenyi parkban. Az ünnepélyes, s a humort sem nélkülöző bemutatás után gongszóra összesen 20 csapat vágott neki a lecsófőzésnek. Helyi rendőrök és polgárőrök éppúgy fakanalat ragadtak, mint baráti társaságok, a Kenesei Öltögetők néven induló gobelin szakkör, de érkeztek csapatok Sárbogárdról, Debrecenből vagy épp Budapestről is, bizonyítva, hogy mára országos hírnévre tett szert a minden évben sok érdeklődőt vonzó Balaton-parti fesztivál.

– A jó lecsó titka a kiváló alapanyagokban rejlik. Finom paprika és paradicsom, jófajta házi szalonna és kolbász, no meg a fűszerek. Nem érdemes túlbonyolítani, a nagyszerűsége épp az egyszerűségében rejlik. Mi tojással készítjük, mert úgy szeretjük – mondta el kérdésünkre a Sárbogárdról érkezett KAB-ócák csapat vezetője, Kiss Péter, akinek fia, Kiss Bence ifjú kora ellenére fakanállal a kézben vette át a főzés irányítását édesapjától. A lecsófesztiválon az elkészült remekműveket Bede Róbert és Kocsis Bálint mesterszakácsok és Gyenge Katalin, az egyik ismert helyi pékség tulajdonosa zsűrizte. A díjkiosztóra, s a kenesei lecsókirály megkoronázására este, DJ Dominique fergeteges lecsópartija közben kerül majd sor szombat este a Széchenyi parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!