Hírek

2015.08.13. 16:41

Strandteszt - Minden nyáron tömegeket vonz a csopaki strand

Csopak – Jó hangulatú, családbarát és nagyon divatos. Leginkább így lehetne jellemezni a csopaki strandot. A partszakaszt a fürdőzők többször választották már a legjobbak közé különböző versenyeken, nemrég a strandokat minősítő Kék hullám zászló legmagasabb, három csillagját is kiérdemelte.

Prevics Éva

Csopak a Balaton-part egyik legnépszerűbb települése, strandja pedig tömegeket vonz minden nyáron. Nem véletlenül.

A strand kiváló minőségű, jól megközelíthető, az autósoknak számos parkolóhely áll rendelkezésére. Csopak nagy előnye más felkapott településekhez képest, hogy ingyenes a parkolás, így nem kell kifizetni a néhol méregdrága jegyeket, ha az ember nem talál ingyenes parkolót a nyári forgalomban.

A csopaki strandra hétköznap reggel 9 órakor érkeztünk, hogy feltérképezzük a terepet. Bár induláskor kissé korainak éreztük az időpontot, hamar kiderült, hogy ezúttal tévedtünk, már ilyenkor is bőven vannak olyanok, akik fürdőruhát vesznek és a vízpartra igyekeznek hűsölésben bízva.

A kassza előtt többméteres sor állt, a strand pedig szépen lassan megtelt a délelőtti órákban. A strandon egyből feltűnik a csúszda, ami nagyon népszerű a fiatalok körében, de van itt játszóház és két játszótér is a gyerekeknek. Az egészen kicsik a homokban tapicskolnak, a strandon ugyanis van egy számukra kialakított lidós terület, ahol a part mentén a kis vízben biztonságosan lubickolhatnak. Ottjártunkkor ez a rész is egészen tele volt.

A meder egyébként mindenhol homokos, ez pedig különösen kedvelt a fürdőzők körében.

Az aktív turistáknak a parton sem kell felhagyniuk a sportolással, a foci- és röplabdapálya az ő igényeiket elégíti ki. A strand rendelkezik értékmegőrzővel, biciklitárolóval, sőt, aki különleges kényeztetésre vágyik, masszázsra is befizethet. A strand néma, mint a legtöbb helyen. Béndek Edit strandgondnok a Naplónak azt mondta: nem lehet mindenki ízlésének megfelelni a zenei kínálat kiválasztásakor, ezért inkább nem szolgáltatnak muzsikát.

Körülnéztünk a mellékhelyiségekben is. Ezek is megfelelően tisztának bizonyultak. A kisgyerekes szülők számára pelenkázó is rendelkezésre áll. A strandon két vízi mentő és egy vöröskeresztes munkatárs teljesít szolgálatot, hogy baj esetén azonnal helyben legyen a segítség. Ha valaki nem a nagy hőségben, csupán az ebéd utáni, esti órákban szeretne kilátogatni a partra, a délutáni belépőjegy megvásárlásával négy órától szinte fél áron megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!