Hírek

2015.09.17. 06:38

Elakadt az amerikai konvoj Zirc közepén? (frissítve)

Több tucat amerikai katonai jármű állt meg Zirc közepén, a sor nagyjából az egyik nagy bevásárlóközponttól a III. Béla Gimnáziumig állt. A helyszínen a forgalmat rendőrök irányították csak egy sávon engedték a forgalmat.

Kovács Erika

Fotó: Földesi Gábor

A járművek a Brave Warrior, azaz Bátor Harcos 2015 elnevezésű megyénkben megrendezett nemzetközi katonai gyakorlatra érkeznek, mint ahogy konvojok érkezéséről korábban is beszámolt lapunk.

Fotó: Földesi Gábor

A Honvédelmi Minisztériumot kérdeztük a mostani Zirci esetről, mi történhetett, hogy pont a város közepén álltak meg, de nem tudtak információval szolgálni. Érdeklődésünkre elmondták, Bácsa térségében Szlovákiából vízi átkeléssel léptek és lépnek be a mai napon a gyakorlatra érkező járművek, melyek egészen október 22-ig bukkanhatnak fel a megye útjain.

FRISSÍTÉS: Baleset miatt elterelés van Zirc térségében

Sérülés nélküli baleset történt Cseszneknél csütörtökön reggel, ahol információnk szerint a konvojban haladó egyik katonai jármű levitte egy személygépkocsi visszapillantó tükrét.

A helyszínelés idejére a rendőrség váltakozó irányban tereli a forgalmat – közölte Frankó Marianna megyei rendőrségi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!