Hírek

2015.11.03. 15:39

Fix traffipaxok Veszprém megyében - Összeszedtük, hogy merre lesz érdemes figyelni

Megyei körkép - Többször foglalkoztunk már a telepített sebességmérőkkel, melyeknek ezúttal a pontos helyét szedtük csokorba.

Heffler Péter

Sokáig hivatalos választ nem lehetett olvasni a traffipaxokkal kapcsolatban, és legutóbbi megkeresésünkre is csak több hét után jött válasz az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatától. Akkor azonban megtudtuk, hogy „jelenleg is zajlanak a fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok kihelyezésnek műszaki munkálatai, az éles üzemeltetésük megkezdésének időpontjáról tájékoztatást ad a rendőrség” – állt akkor a rendőrség válaszában, amihez továbbra is tartják magukat, vagyis egyelőre tesztüzemmel működnek a telepített sebességmérők. Megyénkben ilyen Ajkarendeknél a 8-as számú főúton, Balatonfüreden a Széchenyi utcában, Balatonkenesén a Balatoni úton, Csopakon a 73-as számú főúton, Eplényben a Veszprémi úton, Litéren a fő utcán, Nemesvitán a 84-es számú főúton, Pápa-Tapolcafőn a Tapolcafői utcában, Révfülöpön a Badacsonyi úton, a 8-as számú főút Veszprémből Márkó felé vezető szakaszán, és Sümegen a 84-es számú főúton található.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata szerint az összesen háromszázhatvanöt fix telepítésű eszközt százharminckét magyarországi közúti helyszínen szerelik fel. A közleményből korábban megtudtuk, hogy „egyelőre fix telepítésű KKEP nem működik még az országban, így Veszprém megyében sem”. A korábban említett helyszínek sem nevezhetők hivatalosnak, ugyanis a következményekkel járó mérések megkezdése előtt közzéteszik a www.police.hu rendőrségi honlapon a pontos listát, közölte lapunkkal az ORFK.

Akkor hozzátették, hogy a KKEP-k dokumentálási hatótávolságáról nem szolgálhatnak pontos adattal, hiszen a tesztelés még mindig folyamatban van. Amit viszont jó eséllyel figyelni fognak: sebességmérés, rendszámfelismerés, forgalomszámlálás, forgalomtorlódás észlelése, veszélyes árut szállító járművek (ADR) észlelése, biztonsági öv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműről készített felvételek továbbítása, behajtási tilalom megszegésének észlelése, kötelező haladási irányra vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése; záróvonal-átlépés észlelése, vasúti átjárón történő áthaladáskor a vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a járműforgalom irányítására szolgáló fényjelző készülék jelzéseire vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése, a leállósáv igénybevételére vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése és az autóbusz forgalmi sáv használatára vonatkozó előírások megtartásának ellenőrzése. Korábbi írásunk interneten megjelent változatánál egyik olvasónk szellemesen megjegyezte: reméli, azt, hogy mit reggelizett, nem pásztázzák a kamerák. Nos, a rossz hír számára, hogyha mindezt vezetés közben teszi, nagy valószínűséggel azt is látják majd.

 

Felhívás!

Kedves Olvasóink! Amennyiben látott olyan telepített sebességmérőt, mely az általunk közölt listában nem szerepel, kérjük, küldje be annak pontos címét szerkesztőségünkbe, hogy frissíthessük a térképünket. Segítségét ezúton is köszönjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!