Hírek

2015.11.05. 20:44

Közeleg a tél: már állítják a hórácsokat az utak mellett

Megyei körkép - A tél közeledtét az is jelzi, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai megkezdték a hórácsok felállítását megyénk útjai mellett.

Tremmer Tamás

Veszprém megye úthálózata több mint 1600 kilométer, amelyből mintegy 45 kilométert védenek hóátfúvások ellen. 27 kilométeren telepített erdősáv található, ami a leghatékonyabb védelmet nyújtja.  18 kilométeren viszont minden télen újra kell telepíteni a hófogókat.

Elsősorban a kelet–nyugati irányú utak a veszélyeztetettek, ide kerül a legtöbb hórács, de védendő főútvonali szakaszokra, télen nehezen járható ívek, kanyarok mellé ugyancsak jut belőlük. A hófogókat elsősorban a főútvonalak, mint például a 8-as, 77-es, 82-es, 83-as, 710-es mellé állítják fel.

A hórácsok kihelyezését október végén kezdték, a munka végeztének a határideje november 10-e. Lapunk úgy tudja, az elhúzódó mezőgazdasági munkák miatt a közútkezelő a határidőt nem tudja tartani, a gazdákkal folyamatosan egyeztetnek a kihelyezésről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!