Hírek

2015.12.22. 12:31

A közlekedési társaság felülvizsgálta az övezeteket

A 8-as főútvonal korszerűsítése, a többszintű csomópontok kialakítása miatt egyes buszjáratok esetében nőtt a megtett a kilométer, illetve a viteldíj is.

Tremmer Tamás

Csehbányai olvasónk azzal szembesült, hogy egyik napról a másikra, tájékoztatás nélkül megemelték a bérletárakat a Veszprém–Csehbánya vonalon, a korábbi, rövidebbel szemben immár a 35 kilométeres szakaszba kerültek.

A 2015. december 13-ai országos menetrendváltozással egy időben némely viszonylaton változott a díjszabás, kaptuk a tájékoztatást az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-től (ÉNYKK). A változás 8-as számú főút Öskü és Herend közötti szakaszának fejlesztése, a különszintű csomópontok kialakítása, valamint Veszprém belterületén az észak–déli közlekedési tengely átadása nyomán módosult útvonalvezetésre vezethető vissza. A társaság hivatalos távolságmérést végeztetett, és a korábbihoz képest több száz méteres (néhol egy kilométeres) eltérést regisztráltak. Azokon az utazási viszonylatokon, amelyek eddig elérték a díjszabási övezeti határt, most átlépték ezt, így került sor a díjszabás változására. A leginkább érintettek a Herend, Szentgál, Hajmáskér, Sóly, Öskü településen áthaladó, vagy azokat végállomásként érintő járatok.

A társaság hangsúlyozta, az utasok tájékoztatására kiemelt figyelmet fordítottak. December 2-ától a társaság honlapján, az érintett járatokon, megállóhelyeken és autóbusz-pályaudvarokon tájékoztatót helyeztek ki. Menetjegyek esetében december 13-ától, bérletek esetében január 1-jétől már az új díjszabást alkalmazzák.

Jelezték, a várhatóan nagyobb számú érintett miatt a közúti ellenőrzés, valamint az autóbusz-vezetői ellenőrzések során a felmerülő hiányosságokra, szabálytalanságokra felhívják a figyelmet. Szeretnék elérni, hogy minél többen érvényes utazási igazolványokkal vegyék igénybe a szolgáltatásaikat. A társaság hatályos üzletszabályzata – mely minden szolgálati helyen, valamint a társaság honlapján is bármely érdeklődő számára elérhető – egyértelműen tartalmazza többek között az utazási feltételeket, az alkalmazott díjszabást, valamint a jegyek és bérletek használatához és az utazási kedvezmények igénybevételéhez szükséges információkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!