Hírek

2015.12.13. 14:20

Egy mátyásföldi bulitól az országos hírnévig – 25 éves az Irigy Hónaljmirigy

Veszprém – Több ezer rajongót táncoltatott meg a Veszprém Arénában az Irigy Hónaljmirigy, a megállás nélkül humorbonbonokat dobáló csapat méltóképp ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját.

Szabó Péter Dániel

– Huszonöt év nagy idő, mi magunk sem gondoltuk azon az 1990-es mátyásföldi szilveszteri bulin, hogy negyed évszázaddal később egy nagy csarnokban, többezres tömeg előtt ünnepelhetjük születésnapunkat – vallotta be őszintén a fergeteges nyitószám, a Y.M.C.A. Mirigy-féle átdolgozását követően Sipos Péter énekes péntek este az arénában. A mára sokszoros platinalemezes banda ugyanis poénból állt össze egykoron, ám a zenés paródiák olyannyira nagy sikert arattak, hogy végül együtt folytatták a zenélést.

A többi pedig – ahogy mondani szokás – már történelem. Az elmúlt két és fél évtizedben 15 lemezt készített a nyolctagú zenekar, az egytől egyig nagy sikerű albumokon mesterien karikírozták ki az aktuális pop- és rockzenei bandákat, előadókat. Senkit, de tényleg senkit nem kíméltek, ezt a veszprémi szuperkoncert felhozatala is ékesen bizonyította.

Demjén Rózsi, a Bikini vagy épp a Tankcsapda éppúgy célkeresztbe került, mint a kilencvenes évek nagy sztárjai, az Ámokfutók és a Soho Party. Persze a mai előadók is megkapták a magukét. A Wellhello Apu vedd meg (Apu vedd meg a rakpartot), illetve Jolly és Kisgrófo No roxa áj (Nincs fuxa jáj) című slágere a fiatalabbakat is táncra perdítette. A rengeteg paródia között pedig a televíziós műsorokból ismert humoros jelenetek is megelevenedtek a színpadon, azaz szem nem maradt szárazon a sok nevetéstől.

A több mint kétórás buli csúcspontja a Napló évzáró szuperkoncertjein immár hagyománynak számító megyekórus fellépése volt. A több dalkörből verbuválódott kórus ezúttal is sokat tett hozzá a zenei élményhez, nem véletlenül kaptak vastapsot az arénát szinte teljesen megtöltő közönségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!