Hírek

2015.12.17. 16:32

Speciális mentőcsapat indul Barcelonába a nagybeteg Zoliért

Veszprém - Speciális mentőcsapat indul pénteken Barcelonába egy 34 éves, súlyos beteg férfiért, hogy Magyarországon kapjon kórházi kezelést. Epilepsziás rohamai miatt repülőgéppel nem utazhat, a közúti szállítás és a mentők díját – összesen mintegy félmillió forintot – az interneten gyűjtötték össze a barátok.

Szabó Péter Dániel

Zoltán hazaszállítását a veszprémi székhelyű Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány koordinálja, akik az elmúlt években kialakult kapcsolatrendszerüket kihasználva próbálnak segíteni a nehéz helyzetbe került férfin.

– Október közepén keresett meg minket Zoltán édesanyja, mivel hallotta, hogy indokolt esetben nemcsak gyermekek, hanem felnőttek felkutatásával is foglalkozunk. A 34 éves, korábban agydaganattal is műtött férfi ugyanis még januárban utazott el Ausztriába, hogy ott munkát vállaljon, ám utána nem adott hírt magáról. Később, egy bankkártyahasználatot követően derült ki, hogy Bécsből Barcelonába utazott, s azóta is ott él – mondta el lapunknak Sinka Vivien, a veszprémi alapítvány vezetője, aki édesanyjával, s egyben az alapítvány alelnökével, Sinkáné Vati Júliával egy hete megállás nélkül Zoltán biztonságos hazaszállításán dolgozik.

A Sinka Vivien által vezetett veszprémi alapítvány szervezi a 34 éves beteg férfi hazaszállítását (Fotó: Szabó Péter Dániel)

– Sajnos az elmúlt hónapokban Zoli nagyon rossz állapotba került, több alkalommal is mentő vitte be egy helyi kórházba, ám ott – mivel nincs egészségbiztosítása – nem kaphatott speciális ellátást. Magyarországon megkaphatja a szükséges kezelést, ám ahhoz haza kell szállítani. Épp ezért az alapítványunk gyűjtést indított a legnagyobb közösségi oldalon, hogy karácsonyra valahogy hazajuttassuk a férfit. Repülőgéppel az állapota miatt nem utazhat, így egy speciális mentőegységre van szükség, akik kiutaznak érte, s orvosi felügyelet mellett szállítják haza. Minden várakozásunkat felülmúlta az emberek segítőkészsége, az egykori barátok és iskolatársak néhány nap alatt összegyűjtötték a szükséges összeget, így pénteken útnak indulhat a Győri Speciális Mentők, illetve a Rescue 24 Nemzetközi Speciális Mentőcsapat szakembereiből összeállt különítmény, hogy hazahozzák Zoltánt – mondta el a Naplónak Sinka Vivien.

Az út az előzetes számítások szerint mintegy 20 órát vesz majd igénybe, így szombaton érhet Barcelonába a speciális mentőcsapat. A tervek szerint egy helyi kórházból szállítják majd Magyarországra a szombathelyi születésű Zoltánt, aki a bejelentett lakcíme szerinti intézményben, a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központban kaphatja meg a szükséges kezelést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!