Hírek

2015.12.17. 19:19

Szexuális bűntett: 16 éves nevelt lányát kényszerítette szexre

Pápa - Többször is a nevelt lányával szeretkezett az a férfi, akit a bíróság jogerősen hat év börtönre ítélt.

Mátételki András

A vádlott hét évvel ezelőtt létesített kapcsolatot kedvesével, akinek volt már egy lánya, majd kapcsolatukból még két gyermek született. Két évvel ezelőtt a pár kapcsolata megromlott, mert a férfi rendszeresen italozott hétvégén, s volt, hogy megverte az asszonyt, aki nem tudott szót érteni serdülőkorú lányával. Az akkor 16 éves tini befelé fordult, s az interneten keresett kapcsolatot. Az 52 éves nevelőapa figyelemmel kísérte a lány internetes levelezését, amiről - a történteket sokszor elferdítve - beszámolt az anyának, csak hogy feszültséget teremtsen. Féltékenykedni kezdett, amikor a tini és egy idősebb fiú között szerelmi kapcsolat bontakozott ki.

Az asszony 2014 tavaszától hétvégenként gyakran elutazott pápai otthonukból vidéken élő édesanyjához. Ilyenkor a két kisebbik gyereket magával vitte, a nagylánya otthon maradt, mivel szakmai gyakorlatra járt. A vádlott tavaly, egy májusi napon - kihasználva élettársa távollétét - simogatni kezdte nevelt lányát, aki ellenkezett, de ezzel a férfi nem törődött. Ráijesztett: olyan dolgokat talál ki, ami miatt édesanyja majd ellene fordul, s kilátásba helyezte, hogy megvereti bizonyos férfiakkal.

A lány megijedt, komolyan vette a fenyegetéseket, ezért engedett nevelőapjának, aki ezt követően rendszeresen szeretkezett vele. Tavaly, az egyik szeptemberi szombaton az anyának munkába kellett mennie, a két kisgyerek a szobájukban aludt. Ezt akarta kihasználni újból a börtönjárt férfi, aki már lehúzta a lány alsóruháit, amikor váratlanul megérkezett az édesanya. Egyértelmű volt a helyzet: a lány a szobában, párja a konyhában kapkodta magára a ruhákat. A nő annyira ledöbbent, hogy kirohant a lakásból. Ezek után mondta el a lánya, hogy mi történt fél éven át közte és a nevelőapja között. Az anya másnap feljelentést tett a helyi rendőrkapitányságon.

A Pápai Járásbíróság a büntetett előéletű apát folytatólagosan, 18. életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 6 év börtönre ítélte. A vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, az ügyész tudomásul vette a döntést. A Veszprémi Törvényszék helybenhagyta a pápai ítéletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!