Hírek

2016.01.04. 11:05

Tűzesetek, műszaki mentések

Veszprém megyében az elmúlt héten 49 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 14 esetben vonultak műszaki mentésre és 20 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 15 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

December 28-án délután érkezett a jelzés a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére, miszerint Veszprémben az Almádi úton autószerelő műhely ég. Az esethez a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak három gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is. A felderítés során megállapították, hogy egy hétszáz négyzetméter alapterületű épület százötven négyzetméteres műhelyében keletkezett tűz. A helyiségben személygépkocsik mellett több gázpalackot is tároltak.

A tűzoltók gyors, és szakszerű beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt tovább az épület többi részére. Személyi sérülés nem történt. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indul.

Megcsúszott az úton és árokba borult egy személyautó Káptalantóti és Kékkút között, december 31-én hajnalban. A balesetben egy ember súlyosan megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak. A műszaki mentést a badacsonytomaji hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a személyautót, miután visszaállították a kerekeire.

Égő pincéhez riasztották az ajkai hivatásos tűzoltókat Noszlopra, december 31-én kora reggel. Az egységek a felderítés során megállapították, hogy tüzelőanyagok - fa és rongyok - gyulladtak meg a helyiségben. A tűzben egy ember életét vesztette, a holttestét a pincében találták meg a tűzoltók. A tűzeset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult.

Árokba borult egy személyautó a Köveskál és Zánka közötti útszakaszon, január 1-jén, melynek következtében két ember könnyebben megsérült, őket a mentők kórházba szállították. A helyszínre vonuló badacsonytomaji hivatásos tűzoltók visszaállították a kerekeire a járművet, majd áramtalanították. A mentési munkálatok és a rendőrségi helyszínelés végeztéig teljes útzár volt érvényben.

Bútorok égtek egy sorházi lakásban Litéren, az Árpád utcában, január 3-án kora este. A balatonfűzfői és veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik a tüzet rövid időn belül eloltották. A lángok a szomszédos épületre nem terjedtek át, azonban a családi ház füsttel telítődött. A tűzben senki sem sérült meg, azonban a családot rokonoknál kellett elhelyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!