Hírek

2016.03.03. 11:50

Egész évben lőnek - Amerikai és francia katonák is érkeznek gyakorlatra

Várpalota - Egész évben nagy lesz a forgalom megyénk lőterein, hazai és nemzetközi katonai gyakorlatokra is számíthatnak a térségben élők – közölte az MH Bakony Harckiképző Központ megbízott parancsnoka.

Szabó Péter Dániel

Oszlánszki Béla alezredes a várpalotai Kossuth-laktanyában tartott tájékoztatón számolt be az alakulat kezelésében lévő lőterek idei programjairól. Ami a kiemelt gyakorlatokat illeti, májusban egész hónapban Strong Will néven nagy zajhatással és csapatmozgásokkal járó magyar–francia közös kiképzésre kerül sor a központi lőtéren, a hónap második felében pedig az MH 25. Klapka György Lövészdandár tart szintén nagy zajhatással járó lövészetet Hajmáskér, illetve Bakonykúti térségében.

Júniusban sem térnek haza a tatai dandár katonái, ugyanis a hónap végéig közös kiképzésen vesznek részt amerikai kollégáikkal. A nagy zajhatással járó lövészeteknek a központi lőtér ad otthont. Júliusban ugyanitt az MH 86. Szolnok Helikopterbázis és az Egyesült Államokból érkező Colorado National Guard tart hangosnak ígérkező légi lövészeteket.

Idén is megrendezik a Brave Warrior amerikai–magyar közös katonai gyakorlatot a központi lőtéren (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Az év legnagyobb volumenű kiképzési rendezvénye augusztus végén kezdődik és egészen október közepéig tart majd megyénk lőterein. A Brave Warrior, azaz Bátor Harcos gyakorlaton ezúttal is az amerikai haderő katonáival gyakorlatoznak együtt a magyar alakulatok, a nagy zajhatással és jelentős csapatmozgásokkal járó kiképzés Várpalota és Veszprém térségét is érinti majd. A felsoroltak mellett március elejétől egészen decemberig folyamatosan lesznek katonai gyakorlatok a lőtereken, a részletes programról folyamatosan beszámolunk majd lapunk hasábjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!