Hírek

2016.04.24. 08:26

Vakon is sokat tudnak a városról

A megye hét körzetéből, kistérségéből, nagyobb településeiről érkeztek a megyeszékhelyre azok a látássérült vendégek és segítőik, akik a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének meghívására szombaton részt vettek a Szomszédolás sorozat Ki tud többet a városokról? című vetélkedő veszprémi fordulójában.

Jákói Bernadett

A vetélkedő csapatok Várpalota, Ajka, Tapolca, Pápa, Zirc, és Veszprém képviselői délelőtt rendhagyó városnézésen ismerkedtek a belváros jellegzetes épületeivel, tereivel, érdekes helytörténeti ismeretekkel gazdagodhattak a séta során. Megtekintették és kipróbálhatták a tájékozódásra rendkívül alkalmas belvárosi terepasztalt is, ami segítséget nyújtott az ismeretek feldolgozásában.

A veszprémi belváros látnivalóival ismerkedtek a megyéből érkezett látássérültek és kísérőik

A látók és a látássérültek egész napos közös rendezvénye a Völgyikút utcai Nyugdíjasházban ebéddel folytatódott, majd a délelőtti sétán elhangzott városismereti vetélkedőn próbálhatták ki a városi kalauzolás során szerzett tudásukat. A hat vetélkedő csapat ajándékcsomagját a megyei egyesület mellett a Tourinform Iroda is támogatta.

Veszprém sajátosságaival ismerkedve  a belvárosi Csekovszky kerámián keresztül is szerezhettek információt a vendégek.

A rendezvény célja a látássérültek és a látók találkozása, összekovácsolása, korosztályok és generációk közötti híd építése, valamint a közélet felé nyitottság megerősítése.  Továbbá fontos, hogy a látó társadalom is képet alkothasson rólunk, megismerjék igényeinket, bepillanthassanak mindennapi életünk nehézségeibe, örömeinkbe. Az érzékenyítéssel fontos feladatvállalás egyben az egyesületünk kiemelt tevékenysége is. –tudtuk meg Németh Attilától, a rendezvény szervezőjétől, a megyei egyesület alelnökétől. Az ősz óta tartó projekt záróprogramját május 28.-án az Állatkertben tartja a megyei szervezet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!