Hírek

2016.06.27. 18:16

Mosolyt csaltak az arcokra - A The Biebers tagjai Dákára látogattak

Dáka - Fergeteges élményben lehetett része a sok-sok érdeklődőnek, akik részt vettek a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének sportprogramokkal és sztárfellépőkkel színesített hétfői rendezvényén.

Polgár Bettina

Hanich Ferenc, a házigazda intézet vezetője elmondta, már évek óta szerveznek hasonló rendezvényeket, melyeknek az a célja, hogy nyitottabbá tegyék a bentlakásos intézményt, ahol felnőtt fogyatékos emberek élnek. Hozzátette, az eseményre évről évre meglepetésvendégeket is hívnak, akik jótékony célból látogatnak el a programra. Ez alkalommal a The Biebers zenekar érkeztek Dákára.

A felhőtlen hangulatú esemény helyszínéül a lakóotthon környéke szolgált. Hanich Ferenc a Naplónak nyilatkozva kiemelte, ezt a napot úgy szervezték meg, hogy aktív elfoglaltságokat nyújtsanak, és felhívják a résztvevők figyelmét az egészséges életmód fontosságára. A sportos rendezvények, különféle vetélkedők és játékok mellett egy rövid koncertet adott a The Biebers együttes három tagja, Puskás Peti, Puskás Dani, valamint a pápai kötődésű Ekanem Bálint, akik egy közös futballmérkőzésen is részt vettek.

A Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének vezetőjétől megtudtuk, a megye számos pontjáról, több telephelyükről, valamint önkormányzati fenntartású otthonokból, alapítványoktól is érkeztek látogatók a rendezvényre. - Ez a nap a testmozgás és a kikapcsolódás mellett jó alkalmat ad a kapcsolatépítésre, illetve arra, hogy megmutassuk magunkat a külvilágnak. Megmutassuk, hogy a fogyatékosok intézményében élők képesek teljes életet élni, ugyanolyan értékes emberek, és ugyanazt az örömet élik át, mint bárki más - fogalmazott Hanich Ferenc. Megjegyezte, a rendezvény minden korosztályt megmozgatott, az ötévesektől egészen a kilencven esztendőn túliakig, valamint a programra az integráció jegyében meghívást kaptak munkatársaik, ismerőseik, illetve a dákai lakosok is, akik bepillantást nyerhettek az intézmény nyitott szemléletébe.

- Szívesen láttuk az eseményen a leendő lakókat, valamint szüleiket is, akiknek rálátásuk nyílt az intézményi életre, illetve arra, hol és milyen körülmények között fognak majd élni. Ezt a programot egy sikeres pályázat útján, az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával tudtuk megvalósítani - tette hozzá Hanich Ferenc.

Puskás Peti rámutatott, gyakran járnak hasonló rendezvényekre közösségépítő céllal, melyekkel igyekeznek boldogságot csempészni a mindennapokba. - Nagyon jó kis buli volt. Mindenki táncolt, énekelt, az első másodperctől az utolsóig nagyon jól éreztük magunkat. Ekanem Bálint anyukája ebben az intézményben dolgozik, ő hívott el minket erre a programra, mi pedig örömmel vállaltuk a felkérést. Az elmúlt két hétben most jártunk másodszor a környéken, és a bőrünkön érezhettük azt a hatalmas szeretetet és várakozást, amiről Bálint már beszélt nekünk. Sok-sok mosolygós arcot láttam, akik őszintén örültek, hogy itt voltunk - mesélte lelkesen az előadóművész.

Csányi Péter, az intézmény egyik lakója kifejtette, hatalmas várakozás előzte meg ezt a programot, amin remekül érezték magukat, valamint külön öröm volt, hogy egy színvonalas koncertet láthattak, és nagyon boldogok voltak, hogy a The Biebers tagjai meglátogatták őket.

Ekanem Bálint elmondta, ha teheti, mindig szívesen látogat el Dákára, a közönség soraiban pedig ismerős arcok is üdvözölték. - Nagyon örülök, hogy eljöttek velem a fiúk a The Biebersből, mivel a Pápai Játékfesztiválon adott koncertünk után sajnos nem volt lehetőségem megmutatni nekik a környéket. Azt terveztem, hogy a dákai látogatásunkat követően egy kicsit körbevezetem őket Pápán is - árulta el Ekanem Bálint. Puskás Dani mosolyogva megjegyezte, izgatottan várta már a dákai közös futballmérkőzést, noha borzalmas focistának tarja magát.

Puskás Petitől megtudtuk, legközelebb a VOLT Fesztiválon lépnek majd színpadára, hiszen kezdetét veszi a fesztiválszezon, a nagy nyári hajtás, az elmúlt évek tükrében azonban már úgy érzik, fel vannak vértezve az ilyen pörgős nyarakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!