Hírek

2016.09.18. 16:00

Miss Somló: Fatimát hét bátyja és két nővére is támogatta az indulásban

Devecser, Veszprém - Nemrég rendezték az első Miss Somló szépségversenyt, ahol a 17 éves, Varga Fatima fejére került a korona.

Piltman-Horváth Barbara

A kisszőlősi lány egyrészről tipikusan a korosztályának megfelelő dolgokat kedveli, szeret táncolni, bulizni és szeret foglalkozni az alakjával, konditerembe is szívesen jár. Emellett már korábban elkezdte építeni karrierjét, ugyan jelenleg Pápán tanul vendéglátó szakon, de már most fotózásokra jár.

- A szépségversenynek köszönhetően úgy érzem, több lehetőséget kapok - mondta az első Miss Somló, akit épp budapesti modelliskolai beiratkozása után értünk el. - Édesanyám és a testvéreim is támogattak, győzködtek, hogy induljak el a versenyen.

Fatima győzelmét édesapjának ajánlotta, akit tizennégy éves korában vesztett el, és akivel együtt tervezték, hogy egyszer majd modell lesz belőle. Nos, a tizenhét éves lány már most jó úton halad efelé.

A versenyen nagyon izgult, ez volt az első ilyen megmérettetése, és már egy hónappal azelőtt elkezdte a felkészülést. - Keményen diétáztam és mindennap több órát töltöttem konditeremben, hogy formába hozzam magam, a versenyig körülbelül 3-4 kilogrammot adtam le - avatott be Fatima. Nem csoda, ha a tökéletességre törekedett, hiszen a verseny során nemcsak estélyiben, de koktélruhában és bikiniben is meg kellett mutatnia magát.

Fatima sokat dolgozik jövőjéért, modelliskolába iratkozott
Fotó: Pesthy Márton

Rendkívül izgatott volt a verseny alatt, ahhoz képest viszont profiként viselkedett, és meg is nyerte élete első szépségversenyét. A megmérettetésen egyébként tizenhárom 17 és 27 év közötti hölgy indult, a kori megkötésen kívül egy feltétel volt még, valamilyen szállal kötődjenek a Somló-környék bármely településéhez. Az indulókat mesterfodrász, stylist, korábbi győztesek és más szakmák képviselői értékelték.

Igazán mesébe illő a győzelme, mondhatni, szó szerint a legkisebbik királylány, hiszen összesen tízen vannak testvérek, ő a legfiatalabb a hét fiú és három lány közül.

Fatima azt is elmondta, bár még nem fejezte be a középiskolát, máris elkezdett egy másikat. - Egy modelliskolába iratkoztam be, ahol hétvégenként lesz majd az oktatás. Lesznek óráink fotózásról és kifutói munkáról is.

A jelentkezőket azzal is kecsegtették, hogy később, az iskola elvégzése után nagyobb eséllyel kapnak majd modellmunkákat, de a tehetségeseket akár már a féléves tanév alatt is vihetik komolyabb fotózásokra. - Nagyon várom már, izgulok, de tudom, hogy nagy lehetőség áll előttem.

Az iskola, vagyis most már iskolák mellett azért próbál időt szakítani a barátaira is, szívesen beszélget velük vagy jár el szórakozni.

A következő fél év kemény lesz számára, hiszen nemcsak a középiskolában kell majd helytállnia, de a modelliskola is nagyon fontos lesz a jövője szempontjából. - Szeretnék minél több energiát belefektetni, hiszen az a célom, hogy modell legyek. A tanárainkat egyelőre nem ismerem, de a szakma neves szakemberei lesznek majd, egyelőre még csak órarendet kaptunk - lelkendezett a szépségkirálynő, aki a vendéglátós szakmával biztosítja be magát, ha esetleg az álommunkájában nem lenne sikeres.

Nem csoda, hogy vonzza a modellszakma, hiszen ki ne szeretné, ha sok ember rajonganá körbe, sminkesek, fodrászok és stylistok foglalkoznának vele nap mint nap? Nyilván van ennek árnyoldala is, sokat lehet hallani anorexiás és táplálkozászavaros lányokról is, de akinek helyén van az önbizalma és reális testképpel rendelkezik, azt nem lehet ilyen módon negatívan befolyásolni.

Fatima megnyerő megjelenése, kedves, sugárzó személyisége már fél siker a szakmában, az, hogy céltudatosan küzd az álmaiért, nagy előny lehet a többi lánnyal szemben. Ráadásként édesapja miatt pedig olyan motivációval rendelkezik, ami végigkíséri egész életét, így minden bizonnyal sikeres modell lesz.

Címkék#Miss Somló

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!