Hírek

2016.09.11. 08:43

Csalási kísérletek

Veszprém - Telefonos csalók a Szerencsejáték Zrt. nevében ismeretlen személyeket hívnak fel azzal, hogy nyertek.

Heffler Péter

Az utóbbi hetekben számos bejelentést kapott a Szerencsejáték Zrt., hogy kéretlen telefonálók nyereményjátékra, vagy nyeremény-azonosításra hivatkozva keresnek fel telefonon embereket, és azt állítják, hogy telefonszámukat kisorsolták, közölte lapunkkal a társaság. Felhívják a figyelmet, hogy nem szerveznek olyan tárgynyeremény-játékot,  amelynek nyeremény-átadása a játékos lakhelyén történik, illetve telefonszám alapján kerül kisorsolásra, nem azonosít nyertest nyeretlen szelvény alapján telefonos úton, továbbá nem kér fel nyertest arra, hogy fáradjon bankautomatához kódok megadása céljából.

A Szerencsejáték Zrt. ezért a visszaélések elkerülése céljából a telefonos csalók kérdéseire javasolja, hogy ne adja ki bankkártya adatait, ne hajtson végre átutalást, ne keressen fel bankautomatát a csalók által megadott kódok beütése céljából - valójában csak telefonegyenleget akarnak feltöltetni -, e árulja el lakcímét vagy tartózkodási helyét, ne engedjen be otthonába senkit, aki a Szerencsejáték Zrt. nevében felkeresi önt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!