Hírek

2016.09.01. 13:19

Fiatal rendőrök kezdték meg a munkát

Összesen huszonhárom, másodéves rendészeti szakgimnáziumi hallgató kezdte meg próbaidős szolgálatát Veszprém megyében. Részükre Halász Péter, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója a kapitányságok vezetőivel adta át a parancsot szerdán.

Kovács Erika

Halász Péter köszöntőjéből többek között kiderült, a Körmendi Rendészeti Szakgimnázium diákjai közül kilencen a veszprémi, hárman a balatonalmádi, ketten a pápai, négyen a balatonfüredi, hárman az ajkai, ketten pedig a várpalotai rendőrkapitánysághoz kerültek, ahol a rendőrökkel együtt járőrszolgálatban vesznek részt.

Fotó: Nagy Lajos

-A közös munka nagy felelősség kollégák és a fiatalok, a leendő rendőrök részéről egyaránt - fogalmazott a főkapitányság gazdasági igazgatója. Mint Halász Péter elmondta, a rendőrség szervezeti munkájában, értékrendjében nagy szerepe van a fiatalok integrációjának, munkájukra nagy szüksége van a rendőrségnek. Az állomány mindenben segíti, támogatja őket, nekik pedig a jogszabályok, a rendőrségi normák, értékek betartása mellett nagy odafigyeléssel, fegyelmezetten, kell a szolgálatellátást végezni.

Fotó: Nagy Lajos

Elhangzott, hogy a fiatalok nem könnyű helyzetben kezdik meg pályájukat. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mértékben részt vesz az illegális migráció elleni küzdelemben Csongrád és Bács-Kiskun megyében, teszi ezt úgy, hogy Veszprém megye lakosságának szubjektív biztonságérzete nem csökkent és nem csökkenhet a jövőben sem – mondta el Halász Péter.

Fotó: Nagy Lajos

Hozzátette, országos toborzókampány folyik annak érdekében, hogy a határvédelem megerősítésére háromezer fővel bővüljön a rendőrség létszáma.A fiatal, próbaidős őrmesterek közül Bacsák Milán elmondta, már volt sikerélménye egy korábbi közös szolgálaton, amikor észrevett egy keresett személyt, akit aztán sikerült is elfogni.

Fotó: Nagy Lajos

A kérdésre, hogy miért választotta a rendőri pályát, illetve milyen tapasztalatokat szerzett eddig, elmondta, leginkább a kihívás vonzza, a változatos, mindig új feladatok. Ez a próbaidős rendőr a későbbiekben a közlekedési területen szeretne dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!