Hírek

2016.09.12. 10:32

Hagyomány és szolgálat - Elkezdődött a tanév a hittudományi főiskolán

A szeminárium történetéről, a diakónia fontosságáról is szólt Varga István rektor a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola tanévnyitó ünnepségén.

Kutasi Zsófia

Varga István a fontos történelmi eseményeket, az egyházmegye életének és a szeminárium múltjának jelentős állomásait idézte fel ünnepi beszédében. Kiemelte, Volkra Ottó, a veszprémi egyházmegye egykori püspöke 1710-1720 között alapította a szemináriumot. Szendi József püspök 1991-ben alapította újra az intézményt, amelynek köszönhetően ma is működik a szeminárium. A rektor szólt a hittanár és a szociális munkás hallgatókhoz is. A diakónia, azaz a szolgálat fontosságáról is beszélt. Megemlítette, augusztusban konferenciát és kirándulásokat is tartott az intézmény.

Takáts István irodaigazgató az átváltozás csodájára utalt beszédében. Elmondta, a hétköznapi csodához, hogy a hernyóból pillangó lehessen, erőfeszítésre van szükség. Ugyanígy erőfeszítésre van szükség az az Isten tervei szerinti kiteljesedéshez. A feladatokat lehetőségként érdemes megélni, ne féljünk az erőfeszítéstől.

Némedi Lajos alpolgármester szintén köszöntötte a hallgatókat, akiknek azt javasolta, nyissák ki szívüket, értelmüket az új célok és feladatok felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!