Hírek

2016.09.20. 15:10

Horváth Attila vette át az igazgatói posztot a Regulyban

A csökkenő tanulólétszám ellenére szeretnék, ha a jövőben emelkedne a beiratkozók száma. Horváth Attila, a Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium új igazgatója az iskola menedzselésében és a magas szintű, hasznosítható képzésben látja a jövő felé vezető utat.

Kutasi Zsófia

Varga Lajos igazgató nyugdíjazását követően Horváth Attila került a Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium élére. Jelenleg egy évre szól a megbízása a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma tagintézményének vezetésére. Kinevezése előtt két évig tagintézményvezető-helyettesként, korábban szakmai munkaközösség vezetőjeként dolgozott. Jelenleg közoktatásvezető-képzésen vesz részt.

Horváth Attila elmondta, megbízott tagintézmény-vezetőként a helyettesként végzett feladatai megmaradtak, fő változás, hogy igazgatóként több fórumon képviseli, menedzseli az iskolát. Az igazgató kiemelte, a fenntartó és az iskola teljes tantestülete segíti, támogatja.

Tantestületünk minden tagja arra törekszik, hogy a hozzánk érkező diákok magas szintű, színvonalas nevelésben,
oktatásban részesüljenek -  fogalmazott Horváth Attila iskolaigazgató
Fotó: Módos Csaba

- A demográfiai hullámvölgy hatására az elmúlt években csökkent iskolánk tanulólétszáma, ennek ellenére szeretnénk, ha a jövőben emelkedne a beiratkozó tanulók száma. Ennek elérése érdekében szorosabb kapcsolatot kívánunk kialakítani a környező általános iskolákkal, és nagy hangsúlyt fektetünk a különböző pályaválasztási rendezvényekre - fogalmazott az igazgató. Hozzátette: - Tantestületünk minden tagja arra törekszik, hogy az iskolánkba érkező diákok magas szintű, színvonalas nevelésben, oktatásban részesüljenek, az iskolapadból kikerülve korszerű, hasznosítható, a gazdaság által elvárt tudással rendelkezzenek.

Az iskola profiljában elsősorban gépészet, kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció, építészet, vendéglátás-turisztika szakmacsoportba tartozó képzések szerepelnek. A jövőbeni tervek között szerepel a meglévő szakmák erősítése, illetve több új, eddig még nem oktatott szakma beindítása szakgimnáziumban és szakközépiskolában egyaránt. Jelenleg az iskolában háromszázharminc diák tanul, a legkedveltebb szakmák a gépi forgácsoló, a mezőgazdasági gépész és a szakács, melyeken a jól tanuló diákok akár havi 35 000 forint ösztöndíjat is kaphatnak. Sok diák élt azzal a lehetőséggel, hogy a szakmai bizonyítvány megszerzése után kétéves, érettségire történő felkészítő képzésen vett részt.

- A felnőttoktatást is erősíteni szeretnénk iskolánkban, ezen a 16 év feletti, tanulni, szakképesítést szerezni akarókat tanítjuk. Jelenleg egy ingyenes, szakmai végzettséggel rendelkezőknek kínált, főként nyelvi képzés indításán dolgozunk - nyilatkozta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!