Hírek

2016.09.05. 13:23

Keress meg és vigyázz rám! - Plüssmacikkal az eltűnt gyermekekért

Veszprém - Az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány „Keress meg és vigyázz rám!” elnevezéssel új országos kampányba kezdett a hétvégén Veszprémben azzal a céllal, hogy a szülőket és a gyermekeket egy játék keretében összehozza, élményt szerezzen nekik, közölte Sinka Vivien elnök.

Kovács Erika

- Szeretnénk kiaknázni az összefogás erejét azzal, hogy a családok és a gyermekek plüssmacikat kerestek és találtak meg. Tudjuk azt, hogy a tinédzser korszak nem csak a szülőnek, hanem a gyermeknek is nehéz, fogalmazott Vivien, hozzátéve, a mai rohanó világban szükség van kapaszkodókra, ami gyermek és felnőtt részére is érvényes. Aki elhatározza, hogy megkeresi a plüssfigurát, minden maci hasán talál egy azonosító számot. Ezen kívül az alapítvány működtetett egy ideiglenes weboldalt is, ahol videóval üzentek a szőlőknek és gyermekeknek, akiknek a gyermek eltűnését megelőzendő jó tanácsokat is adtak. Aki megtalált egy macit és felkereste a honlapot, ott megtudta, hogy a figurán levő sorszáma milyen élményt rejt.

– A macikeresés kitűnő kirándulási lehetőséget adott arra, hogy a gyermekek, illetve a családoknak, akik közösen tölthettek el egy élményekkel teli hétvégét. A legfontosabb cél pedig az, hogy a szülőket és gyermekeket közelebb hozzuk egymáshoz, kiragadjuk megszokott környezetükből, és ha a családon belül problémák vannak, akkor azt közösen egy idegen környezetben talán jobban meg tudják beszélni – vélte Sinka Vivien.

-Nyolc macit tettünk ki ezúttal, ez kevésnek bizonyult, folytatjuk ezt a kedves játékot a jövőben is, de jóval több plüssfigurával. Egy családdal találkoztunk, azt mondták, nagyon jó ötletnek tartják ezt programot, mindannyian nagyon élvezték – tette hozzá Sinka Vivien.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!