Hírek

2016.09.19. 18:55

Ökofoglalkozás - Környezettudatos nevelés

Tanévnyitó értekezletét tartotta a közelmúltban a veszprémi székhelyű Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktató Központ a veszprémi óvodák és általános iskolák zöld koordinátorai számára.

Jákói Bernadett

Tanösvénysétáktól a hulladékgazdálkodás és -feldolgozás témakörökig különböző szabadtéri és tantermi ökofoglalkozások, helyismereti séták, vetélkedők is szerepelnek a veszprémi oktatóközpont idei programjában.

- Az éves programunkat a tavalyi évhez hasonlóan készítettük el, folytatva és megtartva azokat a városi programelemeket, amelyek minden évben nagy érdeklődést vonzanak. Ilyen például a népszerű Sétál a család, vagy a Malmok a Séden című ipartörténeti interaktív sétafoglalkozás - végén egy levéltári vetélkedővel -, amire máris több iskolai osztály jelentkezett. Említhetjük a folyamatosan népszerű Odú programot is. Kiemelt figyelmet fordítunk majd a hulladékcsökkentési hét keretén belül a királyszentistváni hulladéktelep látogatására.

Regenyéné Kostyik Tímea óvodapedagógus, zöld koordinátor a Hársfa óvodásokkal. Nyár elején Brunszvik Teréz-díjat vehetett át
Fotó: archív, Jákói Bernadett

A tanév leginkább várt rendezvényének ígérkezik a 2017 tavaszán ötödik alkalommal megrendezendő Zöld Parlament, amelyen az általános iskola 7-8. és a középiskolás évfolyamok delegációi, valamint a helyi pedagógusok, civil szervezetek képviselői vesznek részt, kiemelt szakmai előadókkal. A két-évente megrendezésre kerülő Zöld Diákparlamenttel együttműködve idén a VKSZ is bekapcsolódik majd - ismertette a tanév programtervének legkiemelkedőbb eseményeit Nagyné Kozma Ildikó, a BaBaKO vezetője.

A Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont az óvodásoktól a középiskolás korosztályig életkori sajátosságoknak megfelelő foglalkozásokat, tanórákat nyújt a helyi környezettudatos nevelés területén.

Az iskolai zöld koordinátori értekezlet záró előadásában Szűcs Attila mesterpedagógus beszámolt a veszprémi általános iskolák 6. osztályosai körében a fenntarthatóságra nevelés keretében végzett felmérések eredményeiről. Az óvodai koordinátorok üdvözölték Regenyéné Kostyik Tímea veszprémi óvodapedagógust, zöld koordinátort, aki a Budapesten Brunszvik Teréz-díjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!