Hírek

2016.09.09. 18:31

Versenyeznek, hogy segíteni tudjanak rajtunk

Veszprém – Emberségből, tudásból, szolidaritásból is példamutató a versengés, ami holnap veszi kezdetét – mondta Brányi Mária alpolgármester a 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megnyitóján a Pannon Egyetem aulájában.

Kutasi Zsófia

Hatalmas ovációval és közös ünnepléssel vette kezdetét a rendezvény az aulában, ahol a több mint háromszáz versenyző gyűlt össze.

Brányi Mária a megnyitón méltatta a versenyt, kiemelte, sokféle helyzetben lehet szükség az önzetlen segítségadásra.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója hangsúlyozta, bízik benne, hogy a járókelők számára is tanulságos lesz a verseny, szeptember 10-e, az elsősegélynyújtás világnapja méltó alkalom a megmérettetésre.


Nátrán Albin, Veszprém megyei vezető mentőtiszt, a verseny zsűrijének elnöke a részt vevő fiataloknak azt mondta, szeretné, ha mindenki a tudása legjavát nyújtaná a versenyen, nem lesz könnyű, de tudja, hogy a versenyzők nagyon felkészültek.

A megnyitón a Petőfi Színház előadásának adaptált részletét tekinthették meg a vendégek.

Ezúttal Veszprém ad otthont a 45. Országos Elsősegélynyújtó Verseny döntőjének szeptember 9-10. között, melyen az ország legjobb elsősegélynyújtói mérik össze tudásukat. Az elméleti feladatok mellett élethű baleseti szituációk elevenednek meg a belvárosban. A több mint 300 versenyzőnek egy 20 állomásos körpályán kell számot adni elsősegélynyújtó ismereteiről. A megmérettetés szombaton reggeltől késő délutánig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!