Hírek

2016.10.23. 22:00

Elnököt választottak - Megújult a Pápai Polgári Kör vezetősége

Pápa - Dancs Ferenc eddigi alelnököt választották meg a Pápai Polgári Kör elnökévé a szervezet tisztújító közgyűlésén, melyen két elnökhelyettes is kineveztek.

Laskovics Márió

A Pápa és Térsége Ipartestület székházában tartott ösz-szejövetelen Dancs Ferenc elmondta, miután Rabi István tavaly novemberben váratlanul lemondott az elnöki tisztségről, ő maga alelnökként igyekezett a tagságot egyben tartani a korábban megszokott metodika mentén.

- Mindig is hagyomány volt, hogy az őszi időszak kezdetekor a vezetőség lemondott, és a tagság javaslatot tett a vezető személyére - tudtuk meg Dancs Ferenctől. Hozzátette: az új évad kezdete az összegzés ideje is.

A közgyűlés elején Dancs Ferenc beszámolt a tagságnak az elmúlt évadról, majd lemondott az alelnöki posztról.

- Novemberben buszos kirándulás keretében megnéztük a Csontváry-kiállítást, a Márton Áron-emlékkiállítást és az Operaházat. Összejöveteleinken megtartottuk azt a szerkezetet, ami még Kálmán Attila, alapító elnökünk idejében alakult ki. Hagyományosan voltak helyi, tehát pápai és Pápa környéki vendégeink is, név szerint Kovács Zoltán államtitkár, Áldozó Tamás polgármester és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárkamara elnöke, akinek különösen is örültünk, hiszen a vidéki tagság már igényelte, hogy ne csak városi témákkal, hanem a vidéki gazdasággal kapcsolatos vendéget is hívjunk. Nem helyi kötődésű előadóink közül kiemelném Usztics Mátyás színművészt, érdekes előadást tartott nekünk, a magyarság történetével foglalkozó kutatásait és könyvét ismertette.

A közgyűlésen jelen lévők kinyilvánították: szeretnék, ha továbbra is működne a Pápai Polgári Kör
Fotó: Laskovics Márió

A népszavazást megelőzően Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt a vendégünk a színházteremben. Volt még két jól sikerült rendezvényünk, az egyik a megszokott batyus bál volt rendhagyó helyen, a Somogyi Galériában. Ugyancsak rendhagyó helyen, a Hagyományok Hegyén tartottuk az első alkalommal megszervezett juniálisunkat, ahol főzőversenyt rendeztünk, illetve volt műsor is - foglalta össze a polgári kör előző évadbeli tevékenységét Dancs Ferenc, akinek lemondása után Klempa Éva egyesületi tag vezette le a tisztújítást. A jelen lévő tagok kinyilvánították: szeretnék, ha továbbra is működne a kör.

Az elnöki posztra Dancs Ferencet javasolták, őt nyílt szavazáson egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül meg is választották. Az elnökhelyettesi pozícióra már az új elnök tett javaslatot Gyeginszky Jenőné személyében, míg a tagság soraiból többen Klempa Évát ajánlották. Mivel a polgári kör nem hivatalos szervezeti formában működik, semmi nem szabályozza az elnökhelyettesek számát, így mindkét jelöltet megszavazták, ők pedig elfogadták a megbízatást.

A közgyűlésen a tagok megfogalmazták a tagságról készülő pontos adatbázis igényét a hatékonyabb belső kommunikáció miatt. A további ötletek között szerepelt a fiatalokat érintő és érdeklő témák keresése, továbbá kirándulások szervezése - ezekhez az új elnök már kérte is a javaslatokat.

- Első számú elnöki feladatom, hogy a szervezettségünket, a kommunikációs rendszerünket alapjaiban javítsam, jobbá tegyem. Az előző évadban is igyekeztem helytállni a megöröklött vezetésben, próbáltam együtt tartani a tagságot, azonban Gyeginszky Jenőné szervezőmunkája nélkül erre nem lettem volna képes. Köszönöm a munkáját! Nagyon jó érzés, ugyanakkor egy kis félelemmel is eltölt az új pozíció, hiszen hosz-szú távon nem könnyű megfelelni az elvárásoknak. Nagyon sok munkával jár majd ez a feladat - nyilatkozta a kör új elnöke.

A Pápai Polgári Kör december 9-én tartja következő összejövetelét, akkor Köntös László református lelkész, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója érkezik vendégségbe a tagsághoz egy adventi beszélgetésre, melynek a karácsony a családban lesz a témája.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!