Hírek

2016.10.13. 19:30

Idén is házhoz mennek - Nyolc héten keresztül gyűjti a szolgáltató

Veszprém - Napokon belül megkezdi a közüzemi szolgáltató a zöldhulladék begyűjtését. Idén körzetbeosztások és regisztráció nélkül szedik össze a hulladékfélét.

A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. (VKSZ) és a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Kft. (VHK) szakemberei ismét meghirdetik a házhoz menő zöldhulladékgyűjtést Veszprémben és közigazgatási területén, közölte a szervezet. Idén regisztráció és körzetbeosztások nélkül, október 15-étől kezdve nyolc héten keresztül gyűjtik majd a zöldhulladékot.

Kopnyik Péter a kertjében szedi össze a lombot. A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. tájékoztatása szerint a komposztálásra alkalmas zöldhulladékot zsákokban kell kihelyezni, október 15-étől kezdik a begyűjtést
Fotó: Pesthy Márton

A szolgáltató azt kéri a lakosságtól, hogy a zöldhulladékot az érintett időszakban szombaton és vasárnap helyezzék ki, figyelve a városkép rendezettségére. A kihelyezett zöldhulladék - amelyet hétfőtől szállít el a szolgáltató - összetételét és kezelését tekintve két csoportba sorolható: darálásra, energetikai hasznosításra alkalmas fás szárú - például faág, gally -, valamint komposztálásra alkalmas lágyszárú zöldhulladékok (fű, lomb, egyéb kerti hulladék). A szolgáltató tájékoztatása szerint a komposztálásra alkalmas zöldhulladékot zsákokban kell kihelyezni, míg a fás szárúakat lehetőség szerint egy méter hosszú darabokban, kötegelve, hogy az a közlekedést se az utakon, se a járdán ne akadályozza.

A szolgáltató azt is közölte, akik nem tudnak vagy akarnak élni a lehetőséggel, a VKSZ Zrt. Kistó utcai udvarában továbbra is leadhatják a zöldhulladékot.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!