Hírek

2016.10.10. 15:10

Könyvtári napok - Egyhetes program kicsiknek és nagyoknak

Berhida - A Berhidai Kultúrház és Könyvtár is csatlakozott az Országos könyvtári napok programjaihoz.

Balla Emőke

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség idén is megszervezte az Országos könyvtári napokat. A Nagy könyvtári beavatásnak az volt a célja, hogy a héten kerüljenek középpontba azok a mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek a tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget. A szervezők a könyv- és könyvtárbarátok közreműködésével szerettek volna minél több olyan embert elérni, akik még nem járnak rendszeresen könyvtárba.

Erhofferné Somogyi Ágota (fehérben) és Erhoffer Petra

A berhidai programsorozat kézműves játszóházzal, öko-kuckóval, ökotudatos ötletekkel kezdődött. Volt slam poetry előadás, bemutatták Ladányi Maya Mindig csak várni című kötetét. Az értékes környezetünk című programban a berhidai értékleltár kialakításához adott szempontokat Varga Marietta, Gyöngyszemeim címmel megnyílt Siklósiné Földvári Gabriella kiállítása, díjazták az év olvasóit, kincskereső túrát, térképes játékot szerveztek.

A könyves vasárnap minden intézmény rendhagyó programokkal, rendkívüli könyvtárnyitással, meglepetésekkel várta a látogatókat. Berhidán is szerették volna, ha vasárnap is kimozdulnak az emberek otthonaikból; a könyvbörze mellett délután a mesekocsi Színház mutatta be a Lúdas Matyi című zenés mesejátékot.

A könyvtári napok berhidai programsorozata minden korosztályt megszólított, kicsiket és nagyokat egyaránt. Egy rendezvény sem maradt el, noha volt program, mely kevesebb érdeklődőt vonzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!