Hírek

2016.10.26. 17:25

Cholnoky-díjat kapott Lakatos László főorvos

Számomra mindig a betegek voltak a legfontosabbak, mondta Lakatos László, a Csolnoky Ferenc Kórház Belgyógyászati Centrumának vezető főorvosa a Cholnoky-díj átadásán.

Balla Emőke

A város minden évben Cholnoky-díjat adományoz egy, a jog-, a természet-, az orvos- vagy az irodalomtudomány területén kiemelkedő érdemeket szerzett személynek. A város közgyűlése idén az orvostudomány területén, a belgyógyászat és a gasztroenterológia szakterületén nyújtott szakmai munkájának elismeréseként, Veszprém város határokon átnyúló hírnevének öregbítéséért Lakatos Lászlónak ítélte az elismerést.

Lakatos László belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos a Csolnoky Ferenc Kórház Belgyógyászati Centrumának vezető főorvosa. Pályafutása során mintegy 300 jelentős tudományos előadást tartott, 110 közlemény és közel 40 könyvfejezet szerzője. Fő érdeklődési területe a gyulladásos bélbetegségek.

Lakatos László belgyógyász, gasztroenterológus szakorvosa díjátadó ünnepségen rövid köszöntőt mondott
Fotó: Penovác Károly

Lakatos László szakmai pályafutását Ligeti Erika, a Csolnoky Ferenc Kórház osztályvezetője ismertette a Dubniczay-palotában tartott díj-átadó ünnepségen. Úgy fogalmazott: Lakatos doktor úr nagy tudású, univerzális, klasszikus belgyógyász, a kórház Belgyógyászati Centrumát 2008 óta vezeti.

A díjat Porga Gyula polgármester adta át a kitüntetettnek, aki óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy az elismerést átveheti. Lakatos László azt mondta, a kitüntetés nemcsak az övé, hanem kollégáié is. Az igényes orvos kiválasztja azokat az embereket, akiknek hasonló az értékrendjük, gondolkodásuk, közösségben tudnak dolgozni. Számára mindig a betegek voltak a legfontosabbak, hogy így dolgozhatott, biztos családi hátterének, megértő feleségének is köszöni, két fia is ezt a szakmát választotta. Munkáját mindig örömmel és szívesen végezte, a kiégést soha nem tapasztalta.

A főorvos úgy véli, ma az individualizmus, az egyéni sikeresség, az önmegvalósítás határozza meg az életet, de csak azok lehetnek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!