Hírek

2016.10.30. 12:45

Temetőjárat igény szerint - Több településen is segítenek

Körkép – Úgy tűnik, hogy a kisebb településeken nagyobb az odafigyelés. Megkérdeztük, hogy hol és hogyan segítik hozzá az idős embereket ahhoz, hogy kijuthassanak szeretteikhez a temetőbe.

Munkatársainktól

Az ajkai Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ tájékoztatása szerint náluk nincs szükség ilyen szolgáltatásra, mert minden idősért jönnek a családtagok, így megoldják a temetőbe jutást, és az emlékezést elhunyt szeretteikre.

Devecserben kiemelt figyelmet fordítanak az idősekre – mondta Ferenczi Gábor polgármester. Amennyiben a rászorulók jelzik igényüket, az önkormányzat a rendelkezésére álló járművel segíti őket a tevékenységeik elvégzésében, így a temetőbe kijutásban is.

A devecseri járás több kisebb települése is arról számolt be, hogy hasonló módon segítik az időseket. Poór Zoltán polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy Pusztamiskén az önkormányzat minden alkalommal segítséget nyújt a rászorulóknak, nemcsak ilyenkor, hanem igény esetén más helyszínekre történő eljutásban is rendelkezésre áll a falugondnoki szolgálat.

Nemes Ferencné polgármester elmondta, hogy Somlójenőn az önkormányzat Mindenszentek napjára, november elsejére szervezi a kijutást a temetőbe a falugondnoki busszal. Somlóvásárhely polgármestere, Marton Zsolt szintén azt közölte, hogy ha az idősek igénylik, akkor segítséget nyújtanak nekik eljutni a temetőbe.

A sümegi járás több településén is igény esetén megszervezik a járatot. Kiss Attila polgármester elmondta, hogy Nemeshany nem szervez temetőjáratot, de ez az igény külön kérésre a falugondnoki szolgálat tevékenységébe illeszthető be. Illés László, Zalagyömörő polgármestere szintén arról biztosította az idős, egyedülálló embereket, hogy ha jelzik a szándékukat a falugondnoknak vagy a gondozóknak, akkor a polgármesteri hivatal megoldja, hogy kijussanak a temetőbe.

Kardos Róbert polgármester elmondta, hogy Bodorfán menetrend szerinti járatot nem indítanak, de jelzés esetén biztosítja a falugondnoki szolgálat, hogy minden rászoruló, idős ember eljusson a temetőbe. Csabrendek polgármester, Turcsi József arról számolt be, hogy az önkormányzathoz és a családsegítőkhöz nem érkezett ilyen jellegű igény. Vélhetően a családtagok segítségével oldják meg elhunyt szeretteik látogatását a temetőben. Amennyiben mégis érkezik jelzés az önkormányzathoz, akkor hozzásegítik az időseket ahhoz, hogy kijussanak a temetőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!