Hírek

2016.11.28. 20:40

Egyszer a saját lábára állhat - Vincének gyűjtünk!

Veszprém - Új légzéstámogató gépet állítottak be a napokban Németh Vincének. A Napló kis pártfogoltja ismét járhat oviba.

Forgács Ádám

Az otthon lélegeztető programhoz most tudott csatlakozni a család, mondta lapunknak az édesanya, Karli Veronika. Ennek köszönhetően új légzéstámogató gépet állítottak be a kórházban Vincének. A BIPAP készülék abban segít az AMC-betegségben szenvedő ötéves kisfiúnak, hogy megmozgassa a mellkasi izmait. Az izomletapadással küzdő, mozgáskorlátozott gyermek minden délután és este használja az alvásterápiás készüléket.

Ahányszor Vince levegőt vesz, a gép rásegít egy plusz nyomással, mozgásra késztetve ezáltal a mellkasi izmait. Így alvás közben is gyógytornát végez - mesélte Vince anyukája.

Németh Vince a harminckilós, speciális székben, amiben a kisfiú képes ülni és helyet változtatni
Fotó: Pesthy Márton

Az otthon lélegeztető program segítségével a család köhögtetőgépet is kapott, ami a téli időszakban nagyon fontos a fertőzésekre, légúti megbetegedésekre nagyon érzékeny kisgyermek számára.

Az úgynevezett köhögtetőgép akkor jön jól, ha Vince nem tudja felköhögni a váladékot és az letapad a mellkasának falán. Emiatt a kisfiú nem jut elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű oxigénhez. A gép viszont ilyenkor pótolja azt és segít felszakítani a nyákot. Mindez a téli időszakban különösen fontos, hiszen egy megfázás, vírusfertőzés komoly légzési nehézségeket okoz Vincének.

A kórházi tartózkodás után a kisfiú ismét óvodába jár, ami igen jót tesz a fejlődésének. Akárcsak a többi kisgyermek, már ő is a Mikulás érkezésére vár.

Ahhoz, hogy Vincének biztosítsák a további fejlődés lehetőségét és azt, hogy az újabb műtéteket el tudják végezni nála a hamburgi kórházban, ahol már kétszer műtötték, a családnak támogatásra van szüksége. Az utazáshoz egy úgynevezett mobil oxigénkoncertrátorra és egy átalakított autóra. Vince széke ugyanis 30 kilogramm és szerencsére ő maga is folyamatosan gyarapodik. A hagyományos autókból azonban édesanyja - aki nap mint nap jár vele óvodába, és ahová kell - nagyon nehezen emeli ki.

Mindezek beszerzéséhez hirdetett jótékonysági gyűjtést a Napló. Az adományokat karácsonyig várjuk a piros kereten látható számlaszámra. Kiadónk a november 18. és december 18. között, minden, az újságárusoknál megvett Napló árából öt forintot Vince javára fordít.

Segítsünk együtt, hogy a kis Vince oxigénhez jusson és lehetősége legyen egy napon lábra állni! Köszönjük olvasóinknak, hogy partnereink ebben a jó küldetésben!

SZÁMLASZÁM: 10300002-10583135- 49020126

KÖZLEMÉNY: ADOMÁNY

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!