Hírek

2016.11.02. 18:11

Itt az idő bankot váltani

Veszprém - Most érdemes áttekinteni banki költségeinket, ugyanis október 29-én lépett hatályba az egyszerűsített bankszámlaváltás feltételeit és határidőit rög-zítő kormányrendelet - hívják fel a figyelmet banki szakértők.

Ennek értelmében az új választott banknál úgy lehet számlát nyitni, hogy a korábbi számlavezető pénzintézetnél személyesen meg sem kell jelenni az előző számla lezárására. Bankszámlaválasztás előtt érdemes végig-gondolni, milyen banki szolgáltatásokat veszünk rendszeresen igénybe.

A bankszámla és az azon végzett tranzakciók bizonyos költségekkel járnak, azonban ma már van olyan számla, amely díjmentes. Az okostelefonok terjedésével változnak az ügyfelek igényei, szokásai is, ehhez pedig már a pénzügyi szolgáltatók is igyekeznek alkalmazkodni.

Több bank már rendelkezik nemcsak internetes felülettel, de mobilapplikációval is, amellyel akár a bankszámlákhoz kapcsolódó egyes szolgáltatásokat is kiválthatjuk. Ilyen lehet például a banki SMS díja, amelyet a mobilapplikációban található értesítésekkel helyettesíthetünk, így megtakaríthatjuk az értesítési üzenetek költségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!