Hírek

2016.12.08. 09:52

A finn nagykövettel találkozott a veszprémi kislány

Veszprém - Tárnoki Ágnes, a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola tanulójának rajza szerepelt a Rovaniemi lépcsőfutást hirdető plakáton. Jutalmul a budapesti finn nagykövet meghívását kapta.

Balla Emőke

A Veszprémi Magyar-Finn Egyesület (VeMaFi) harmadik alkalommal szervezte meg a Rovaniemi lépcsőfutást. A VeMaFi rajzpályázatára sokan küldtek be pályamunkát, a nyertes a Deák iskola diákja, Tárnoki Ágnes lett, aki a finn Mikulással, Joulupukkival és a finn nagykövettel is találkozhatott.

A frissen kinevezett finn „kis nagykövet" Petri Tuomi-Nikula, Finnország magyarországi nagykövetének  társaságában a Liszt Ferenc repülőtéren fogadta Joulupukkit, az elsők között üdvözölhette őt.

Veszprémi kislány, Tárnoki Ágnes a finn nagykövettel

Tárnoki Ágnes édesanyja, Solymár Ágnes elmondta: „a nagykövet intelligens és kedves ember, aki maximális figyelemmel és szeretettel fogadta Ágit. Megérkezésünkkor mindjárt neki ajándékozott egy finn-magyar zászlós kitűzőt, s felruházta "kis nagyköveti" ranggal. Rengeteget beszélgettünk, a nagykövet együttműködésre kérte Ágit a finn-magyar barátság továbbvitelében és elmélyítésében."

Ágnes a nagykövetségen

Petri Tuomi-Nikula nagykövet közölte: remek fiatal lányt ismert meg Tárnoki Ágnes személyében. Nagyon kellemes volt a programjuk a reptéren, Joulupukki fogadásánál, majd azt követően a finn nagykövetségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!