Hírek

2016.12.29. 19:12

Állatotthon épülhet az adományokból

Veszprém – Nagy tervet sző az Állatvédő Egyesület az újesztendőre. Méltó otthont szeretnének a négylábúaknak a több mint húsz év alapítványi gyűjtéséből befolyt összegből.

Molnár Sándor

Az ünnepek előtt többféle akciót is szerveztek az állatbarátok a menhelyen élő állatok életkörülményeinek javítása érdekében.

–  Karácsony táján mindenki egy kicsit jószívűbb, egy kicsit lelkesebb, mint az év más időszakaiban. A városban több helyen vannak gyűjtő ládáink, és ilyenkor az adakozó kedv is nagyobb, bőségesebb adományok érkeztek – mondta el Bartha Attila az Állatvédő Egyesület Veszprém elnöke.

Fotó: Molnár Sándor

Az önkormányzat dolgozói Nemesvámoson gyűjtöttek konzerveket, tisztító szereket, takarító eszközöket és ki is szállították a menhelyre. A betegségek megelőzése miatt nagyon lényeges a fertőtlenítés, amit napi szinten el kell végezni, ebben is segít ez az adomány.

Fotó: Molnár Sándor

Az állatokkal való foglalkozásban fontos szerep jut az önkénteseknek, a közmunkásoknak és a diákoknak is. Nekik köszönhető, hogy a kennelekben tartott kutyák rendszeresen sétálhatnak. Az egyesületnek megállapodása van azokkal az iskolákkal, ahol az érettségi feltétele az 50 órás társadalmi munka, hogy a diákok itt ledolgozhatják ezt az időt.

Fotó: Molnár Sándor

A Veszprém határán elhelyezkedő mini menhelyen kilenc kennel van. Jelenleg nyolc kutya és több mint tíz macska tartózkodik itt. Bővíteni szeretnék a helyet, ezért pár száz méterre innen, 1,6 hektáros területen egy új, ötven kenneles állatotthon létesítését tervezik 2017-ben.

Fotó: Molnár Sándor

– 23 évesek vagyunk és ideje volt eljutni odáig nekünk is és a városnak is, hogy úgy ahogy az ország más pontjain is, itt is létesüljön egy olyan állatotthon, ahol az önkormányzattal közös kohézióban tudunk gondoskodni, úgy a társállatokról, mint az esetlegesen sérült vadon élő állatokról.  Az egyesületünknek van egy „ gyermeke „ az Otthont az Állatoknak Alapítvány, amely 23 éve gyűjti az adományozók pénzét. Ez egy lekötött összeg, ebből tudjuk majd elkezdeni az építkezést – tájékoztat Bartha Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!