Hírek

2016.12.14. 21:15

Díszek csereberéje

Veszprém - Tizenöt ország harminc iskolája vett részt abban a nemzetközi együttműködésben, amelyhez a Báthory iskola is csatlakozott száz diákjával. Összesen tíz csoportban Európa 300 óvodája vagy iskolá-ja cserélt információs csomagokat.

Molnár Sándor

A program zárórendezvényét tartották a napokban a Báthory István Általános Iskolában. A báthorysok tavaly kaptak először felkérést az Európa Direkt Irodától, és az akkori jó eredményeiknek köszönhetően idén másodszor vettek részt ezen az izgalmas európai kezdeményezésen.

A csereakció során a helyi diákok nemcsak karácsonyfadíszeket készítettek, hanem információs csomagot is össze kellett állítaniuk Magyarországról, a megyéről és Veszprémről - tájékoztatott Fábiánné Morvai Dóra pedagógus. A gyerekek kisfilmet forgattak iskolájukról, a helyi szokásokról. Mivel a Báthoryban nagy hagyománya van a néptáncnak, ezért ilyen videót is összeállítottak.

A karácsonyi szokásokról rendezett vetélkedőn tizenegy csapat indult, az előtérben az európai díszekkel ékesített fenyőfa
Fotó: Molnár Sándor

Az országra jellemző karácsonyfadíszük tavaly mézeskalácsból készült, idén fenyőtobozból alkottak manót. Az információs csomagokba kerültek még személyes hangvételű képeslapok is. Mivel a levelezés a küldő és a fogadó országok között idegen nyelven zajlott, ezért a gyerekek rá voltak kényszerítve, hogy gyakorolják angol, német vagy francia nyelvtudásukat is.

December elejétől a diákok nagy izgalommal várták
a külföldről érkező csomagokat. Az aulában felállított fenyőfán pedig már nemzetközi díszek ékeskednek.

A csereprogramhoz kapcsolódóan a részt vevő európai országok történelméről, zászlóiról, karácsonyi szokásairól játékos vetélkedőt is szerveztek az iskolában, amelyen 11 csapat indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!