Hírek

2016.12.13. 20:45

Készülődés az ünnepi időszakra

Békás - Kreatív foglalkozásokkal hangolódnak a karácsonyra a településen élők, akikhez a gyermekek nagy örömére a Mikulás is ellátogatott.

Polgár Bettina

Horváth Edina kulturális közfoglalkoztatottól megtudtuk, az adventi hétvégék során különféle kreatív foglalkozásokat szerveztek, melyeken részt vett a falu apraja-nagyja. Az összejövetelek alkalmával az érdeklődők többek között mécsestartókat készítettek, valamint karácsonyi üdvözlőlapot ragasztottak.

A falu kisgyermekeit a minap a Mikulás is meglátogatta. A nagyszakállú a Békás Jövőjéért Közhasznú Egyesület segítségével ajándékcsomaggal kedveskedett a legkisebbeknek, az óvodásoknak és alsó tagozatos diákoknak, akik saját készítésű ajándékkal, verssel vagy énekkel mondtak köszönetet.

A kisgyermekek nagy lelkesedéssel készítettek mécsestartót
Fotó: Horváth Edina

A vidám programon a fiatalokat gyermekfoglalkozás is várta, emellett a Mikulás megjutalmazott hét tanulót, akik egész évben önzetlenül segítettek a falu rendezvényeinek előkészületeiben, lebonyolításában. Így ajándékot kapott Toki Laura, Rédei Enikő, Mezei Virág, Mezei Ádám, Mezei Kristóf, Rédei Áron és Klein Adrián.

Az adventi gyertyagyújtások során Farkasné Csendes Tímea, Békás polgármestere működött közre, aki szót ejtett a várakozásról, az adventi időszak fontosságáról.

Legközelebb december 18-án, vasárnap a helyi gyermekek és fiatalok jóvoltából karácsonyi műsorral, valamint meleg teával és ízletes házi süteményekkel várják majd az érdeklődőket a békási művelődési házba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!