Hírek

2016.12.15. 12:20

Megyebál: Mindenki egy kicsit pápai

Ezzel a szlogennel indították útjára a 2017-es Megyebált megelőző információáradatot. Az első sajtótájékoztatón a Megyebál időpontjáról és a díszvendég városról került le a lepel.

Piltman-Horváth Barbara

Barták Péter, a Napló kiadójának, a Pannon Lapok Társaságának központi lapigazgatója elmondta, a bál követni fogja a hagyományokat, ugyanakkor sok meglepetésvendéggel és produkcióval készülnek. Polgárdy Imre, a Veszprém megyei közgyűlés elnöke elmondta, második alkalommal vesznek részt a Megyebál szervezésében, de a legutóbbi tapasztalatok alapján a továbbiakban is szívesen működnek együtt. – A 2016-os bál rendkívül sikeres volt, a díszvendég Sümeg pedig produkcióival magasra tette a lécet. Idén Pápa lesz a díszvendég, és remélem, legalább olyan sikeres lesz a 2017-es Megyebál, mint az idei – emelte ki.

Barták Péter,  a Pannon Lapok Társaságának központi lapigazgatója, Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke és Unger Tamás, Pápa alpolgármestere
Fotó: Penovác Károly

Unger Tamás, Pápa alpolgármestere elmondta, megtiszteltetés, hogy díszvendégként részt vehet a város a rendezvényen, és reméli, sikerül megugrani, vagy akár még magasabbra is tenni Sümeg után. –Sok változáson ment keresztül az elmúlt években Pápa. 2014-ben 800 éves volt a város, az egész tavalyi évet Esterházy Ferencnek szenteltük, aki nagyon sokat tett a településért. Az ő alapításával jöhetett létre a kórház, rengeteg épületet bocsátott közösségi célra, ezt tartja a városvezetés is szem előtt. – Az alpolgármester utalt arra is, hogy a 2017-es év a reformáció jegyében fog zajlani, a kulturális és oktatási élet meghatározó projektjei fognak zajlani. Felújítják a református kollégiumot, valamint látogató központtá bővítik a református templomot.

A 2017. február 18-i Megyebálra rengeteg meglepetéssel készülnek, sok díszvendéggel, de az egyeztetés egyelőre folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!