Hírek

2016.12.28. 21:50

Milyen volt az idei év?

Veszprém (munkatársainktól) - Még pár nap és véget ér az óesztendő, január elsején új lapot nyitunk. Milyen volt a 2016-os év?

Napló-információ

Az elmúlt időszakban a kamara komoly eredményeket tudott felmutatni, és ezt a vállalkozók is érezhetik. A leglátványosabb változás, hogy új székházba költözött a szervezet, ahol megteremtették a normális működési feltételeket, nyilatkozta Markovszky György, a megyei kereskedelmi és iparkamara ősszel újjáválasztott elnöke.

Napi kapcsolatban állnak a vállalkozókkal, emiatt őszinte visszajelzéseket kapnak, amit felhasználnak a munkájukban. Markovszky György véleménye szerint a megyében nem mondhatnak le arról, hogy a 8-as főútvonal mi- előbb kétszer két sávos gyorsforgalmivá váljék, ebben a térség országgyűlési képviselői, a települések vezetői felsorakoznak mellettük. A vonatközlekedés hiányosságaira úgyszintén fel kívánják hívni a figyelmet.

Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Napló szerkesztőségének közreműködésével készült Top 100 + 200 kiadványt bemutató gazdasági konferencián Fotó: Penovác Károly

A megfelelő számú és képzettségű munkaerő biztosítása szintén problémás. Szervezni kell a munkaerő beáramlását a piaci igényeknek megfelelően, hangsúlyozta Markovszky György. A szakképzés helyzetét megnyugtatóan rendezni kell, ez szintén kamarai célkitűzés. A kamarai elnök közölte, ma egy jól képzett szakmunkás nem keres kevesebbet, mint egy átlagos képességű egyetemet végzett ember.

Barczáné Tóth Boglárka, a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ vezetője Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Barczáné Tóth Boglárka, a tapolcai Tamási Áron Művelődési Központ vezetője szerint mozgalmas évet zárt az intézmény. - A magyar kultúra napja alkalmából rendezett ünnepi műsor nyitotta az évet, és a mindenki karácsonya programja zárta az esztendőt. Köztük számos rendezvényt szerveztünk az intézmény falain belül és szabadtéren egyaránt. Amennyiben számvetést kellene készíteni, elmondhatjuk, hogy aktív, mozgalmas évet zárunk.

A legfontosabb szempont mindig az, hogy a rendezvények hogyan érnek célba, kulturális örökségünkkel miként tudunk felelősséggel bánni, mennyire érti azt a közönség. Hiszen anélkül a munkánk elveszik. Úgy érzem, idén sikerült élményt és értéket közvetíteni, köszönettel tartozunk ezért mindazoknak, akik segítették és érdeklődtek munkánk iránt - nyilatkozta lapunknak az intézmény vezetője.

Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka Fotó: Szabó Péter Dániel

- Nehéz, de sikeres év volt 2016. Nem volt egyszerű teljesíteni a feladatainkat, de sikeresen eleget tettünk az élénk állított kihívásoknak - mondta kérdésünkre Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka. A veszprémi katonai alakulatok békeidőben is harcfeladatot hajtanak végre hazánk légterének folyamatos ellenőrzésével. Idén emellett részt vettek a migrációs válság miatti határvédelmi feladatokban a honvédség többi alakulatához hasonlóan, ami pluszterheket rótt a katonákra. Jövőre is hasonló kihívásokkal néznek majd szembe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!