Hírek

2017.01.03. 16:27

Az akció a bűvös szó

Az üzletek tulajdonosainak még közel sem ért véget a szezon, ugyanis a karácsonyi ajándékvásárlók után januárban az akciókat "vadászókra" készülnek.

Heffler Péter

Megszokott, hogy már az ünnepek előtt kint lóg a vásárláshoz kedvcsináló „akció" feliratú tábla a különféle butikokban, de az igazán nagy leértékeléseket januárra tartogatják a tulajdonosok. Eljött tehát az év végi kereskedelmi akciók ideje, így pedig mi is körülnéztünk a megyeszékhely belvárosi boltjaiban.

A Kossuth utcán nem kell sokat sétálnunk, az aluljáró felőli végénél már az első üzletnél kint lóg a „kiárusítás" felirat.

– Igazából mi már decemberben is akciókkal vártuk a vásárlókat – árulta el Horváth Ferenc, egy CD-kel, DVD-kel, valamint teleshopos árukkal foglalkozó bolt tulajdonosa. – Tíz-húsz százalék kedvezménytől egészen fél árig kínáljuk a termékeket. Ettől feljebb már nem mennénk, de az a tapasztalat, hogy az ilyen jellegű engedményekre azért felfigyel a vásárló – tette hozzá a boltvezető. Továbbhaladva a sétálóutcán lehetett olyan tulajdonossal is találkozni, aki még inkább kivár, és majd a hónap második felében kezdi meg az árak leszállítását, míg volt olyan üzlet is, ahol éppen kedd délután díszítették a kirakatot „-50%" feliratú táblákkal.

Természetesen nem csak az elektronikai eszközök, és a ruhák kaphatók kedvezményesebben ilyenkor, hanem például ékszerek is. – Kifutóban lévő ajándéktárgyak, órák árát szállítottuk le, olyanokét, amikről úgy döntött a vezetőség, hogy már nem rendelünk többet – mondta az egyik Kossuth utcán található ékszerbolt eladója. – Nem lehetne egyértelműen kijelenteni, hogy az ünnepek előtt, vagy éppen után vannak nálunk többen. Pár, többször be-betérő érdeklődő okán mi is tudjuk, hogy vannak, akik az ilyenkor esedékes leértékelésekre számítva igyekeznek beütemezni a vásárlást – tette hozzá az eladó.

Fotó: Pesthy Márton

Cipőbolt is található a sétálóutcán, ami nagy kedvezményekkel várja a vevőket. – Minden évben készülünk akciókkal az ünnepek után – árulta el Nagy Norbert tulaj. - Úgy gondolom, ez egy bevált és megszokott dolog a kereskedelemben, hogy a karácsonyi roham után ilyenkor igyekszünk túladni a megmaradt árukészletektől. Az akció pedig általában progresszív, vagyis ahogy haladunk a nagyjából február végéig tartó szezon zárásáig, egyre jobb feltételekkel várjuk a vásárlókat – fűzte még hozzá Nagy Norbert, aki még elmondta, hogy tapasztalata szerint ilyenkor évről-évre többen érkeznek a boltba, a decemberi rohamot elhagyva, inkább számítva a januári nagy árleszállításokra. Mint mondta ezt kereskedőként ma már nem tudják kikerülni, de nem is akarják, inkább készülnek rá.

OLVASÓINK VÉLEMÉNYE

Nagy Patrícia: - Ahogy eddig is minden évben, idén is figyelem a leárazásokat, amik közül különösen az akciós ruhákat, cipőket nézem. Ilyenkor mindig lehet valami jót fogni!

Berkes Mónika: - Mindig figyelem a nagyobb akciókat, amik ruhákra, cipőkre, ékszerekre vonatkoznak. Megvallom, már tegnap körbe is néztem a városban, és sok jó vételt csináltam.

Fébert Fanni Adina: - Nem tulajdonítok nagy figyelmet akcióknak, mert ha valamire nagy szükség van, akkor mindegy, hogy éppen karácsony előtt vagyunk, vagy az ünnepek után. Könyvet például mindig szívesen vásárolok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!