Hírek

2017.01.10. 16:10

Civil odafigyelés

Doba - A nagy hideg miatt a polgárőrség tagjai gyakrabban látnak el szolgálatot, főleg az esti órákban - tájékoztatta lapunkat Gőczéné Nagy Barbara, a Polgárőr Egyesület Doba elnöke.

Penk Tímea

A polgárőrökkel az idősgondozó és a polgármester is ellátogatott a település idős, egyedül élő lakóihoz, hogy segítsen a hó eltakarításában, a tűzifa behordásában és egyéb házkörüli munkákban. Papp Katalin családgondozó elmondta, hogy a figyelmességet nagy örömmel fogadták mindazok, akiket meglátogatottak.

Fotó: Önkormányzat

- Az idős személyek nagy meglepetéssel és örömmel fogadtak minket. Boldogok voltak, hogy odafigyelnek rájuk és számíthatnak a falubeliekre, mert így biztonságban érezik magukat - számolt be Papp Katalin, aki több éve dolgozik idősgondozóként a faluban. Horváth Zoltán polgármester nagyon fontosnak tartja a községben az összefogást. Ennek szép példája valósult meg az első jelentősebb hó érkezése után. Hangsúlyozta, hogy az idős, egyedül élő személyeket az év minden időszakában figyelemmel kell kísérni, részükre segítséget nyújtani.

A kisgyermekével jelenleg gyesen lévő rendőr törzsőrmester, Gőczéné Nagy Barbara arról számolt be, hogy a polgárőrség szélsőséges időjárás esetén gyakrabban lát el szolgálatot a településen. Az egyesület tagjai szolgálati gépkocsival és gyalogosan látják el a feladatukat. Télen havazáskor és a nagy hidegben rendszeresen felkeresik a veszélyeztetett korosztályt, az idős személyeket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!