Hírek

2017.01.18. 14:45

Életeket mentettek a pápai rendőrök

Pápa - A téli hidegben két idős hölgyet mentett meg Veres Sándor rendőr törzszászlós, szolgálatparancsnok és Varju Bálint rendőr törzsőrmester, járőrvezető múlt pénteken, január 13-án.

Polgár Bettina

Veres Sándor lapunknak nyilatkozva elmondta, a két különböző esethez másfél óra leforgásán belül hívták őket. – Az első esetben a bejelentő azért értesítette a rendőrséget január 13-án 12.15-kor, mert napok óta nem látta a szomszédságában élő idős hölgyet. Kimentünk a helyszínre, kopogtattunk az ajtón és ablakon, de semmiféle életjelet nem tapasztaltunk. Mivel az idős hölgyet a szomszédjai korábban rendszeresen, minden nap szokták látni, úgy döntöttünk, bemegyünk – elevenítette fel a rendőr törzszászlós.

Veres Sándor rendőr törzszászlós, szolgálatparancsnok és Varju Bálint rendőr törzsőrmester, járőrvezető Fotó: Vallner Bettina

Megtudtuk tőle, a földön fekve találták meg az idős hölgyet, aki elmondása szerint több nappal korábban elesett, és azóta nem tudott felkelni. –  A lakásban hideg volt, azonnal értesítettük a mentőket, akik kórházba szállították a szerencsétlenül járt asszonyt – tette hozzá Veres Sándor.

Varju Bálint ismertette, csaknem másfél órával később, 13.30-kor a helyi családsegítő szolgálat munkatársa kérte a rendőrség segítségét, mivel nem tudott bemenni egy ugyancsak idős hölgyhöz, akinek csomagot szeretett volna átadni. – A hideg, fűtetlen lakásban találtunk rá az idős hölgyre, akihez szintén mentőt hívtunk – magyarázta a rendőr törzsőrmester. Mint mondta, a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták az idős asszonyt, majd a pápai kórházba szállították.

A két rendőr hozzátette, korábban még nem fordult elő velük, hogy két ennyire hasonló jellegű esethez ilyen rövid időintervallumon belül riasztották volna őket, de természetesen örülnek, hogy segíthettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!