Hírek

2017.01.27. 12:06

Nyuszi vágta az olimpián - ovisok vetélkedtek

Veszprém – Árokugrás helyből, menekülés a róka elől, répahajítás és 30 méteres nyuszi vágta - ilyen fantázia nevű feladatok vártak a közel száz óvodásra a IV. Ovi Olimpián.

Molnár Sándor

Zsibongó apróságok töltötték meg a Március 15. úti sportcsarnokot péntek délelőtt. 2010-ben, vagy utána született, leendő elsőosztályosoknak rendeztek olimpiát. Kilenc óvoda vett részt a különleges megmérettetésen, amelyen óvodánként és nemenként öt versenyzőt nevezhettek a csapatok. A versenyt a Báthory Iskola szervezte, fővédnöke Némedi Lajos alpolgármester volt.

Némedi Lajos azt kívánta a gyerekeknek, hogy a délelőtti programot úgy éljék meg, mint egy kedves, vidám és szórakoztató belépőt az iskolába. Felhívta a figyelmet arra, hogy a mozgás és az egészséges életmód elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a szellemi ismereteket minél könnyebben elsajátítsák.

Az alpolgármester részt vett a szervezőkkel és támogatókkal együtt a közös, zenés bemelegítésen, majd a 30 méteres futással elkezdődtek a versenyek. Helyből távolugrásban, kislabda hajításban és 200 méteres futásban tették próbára ügyességüket az ovisok.

A Ringató Óvoda nagycsoportosai kifejezetten várták az olimpiát. Az óvónők kiválasztották a legügyesebb gyerekeket a versenyre, de kihangsúlyozták, hogy ez csak egy játék, ahol együtt vannak és örülnek neki, hogy közösen mozoghatnak. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.

– Intézményünk zöld óvoda is egyben, ami azt jelenti, hogy az egészséges életmódot, a mozgást, az egészséges étkezést, a rengeteg kirándulást és a szabad levegőn tartózkodást kiemelten fontosnak tartjuk – mondta el Hollósi Orsolya óvodapedagógus

A legtöbb érmet és helyezést a lányoknál Szőke Csenge, míg a fiúknál Finta Bulcsú gyűjtötte be. A legsportosabb óvoda címet az Egry úti Óvoda érdemelte ki, megelőzve a Bóbita és a Ringató Óvodát. A támogatóknak köszönhetően minden kisgyermek ajándékcsomagot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!