Hírek

2017.02.15. 17:50

City rally - középiskolások vetélkedtek

Veszprém – Ha nem ápoljuk környezetünket, nem emlékezünk meg azokról a dolgokról, amelyek az elődeink alatt történtek, akkor előbb-utóbb a mi közösségünk is kiszárad – mondta Zeitler Gusztáv

Molnár Sándor

A Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület helyismereti vetélkedőt szervezett 14-16 éves diákok részére. A versenyen hét veszprémi középiskola 20 csapata vett részt. A program pályázat útján valósult meg, amelyet a Városi Ifjúsági Közalapítvány támogatott. A rendezvénynek az Új Nemzedék Közösségi Tér adott otthont.

– Ez egy nagyon fontos vetélkedő, hiszen ahhoz, hogy emberként tudjunk ebben a világban élni, gyökerekre van szükségünk. A történelem ilyen gyökér, a helytörténet a szűkebb település története ezen a nagy gyökéren a hajszálgyökér. Ha ezeket a hajszálgyökereket eltépjük, akkor hiába a vastag gyökér a fa kiszárad. Ha nem ápoljuk környezetünket, nem emlékezünk meg azokról a dolgokról, amelyek az elődeink alatt történtek, akkor előbb-utóbb a mi közösségünk is kiszárad. Ti most ápoljátok ezt a közösséget – mondta a megnyitón Zeitler Gusztáv, a Városi Ifjúsági Közalapítvány elnöke.

Nagyon örülök, hogy ilyen sokan eljöttetek. Ez már a harmadik sikeres pályázatunk volt és nem adjuk fel, még legalább hármat szeretnénk nyerni – emelte ki köszöntőjében a szervezők részéről Molnár Roland a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület elnöke. Idézte mottójukat is „ Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek „ - majd sikeres versenyzést kívánt a diákoknak.

A versenyen a kétfős csapatoknak tájékozódási, ügyességi feladatokat kellett végrehajtaniuk a belvárosban és a Művészetek Háza gyűjteményeihez kapcsolódóan. A diákok a kor szellemének megfelelően okostelefonjaikat is használhatták és a városlakók segítségét is kérhették egy-egy nehezebb feladat megoldásakor.

A helyismereti vetélkedőt az Ipari Szakközépiskola két diákja Torma Eszter és Baráth Boglárka nyerte. Második lett Birkás Barbara és Nárai Sára a Padányi Gimnáziumból, a harmadik helyet Egyed Veronika és Steiner Kristóf szerezte meg a Táncsics Szakközépiskolából.

A támogatóknak köszönhetően minden résztvevő kapott ajándékot a szervezőktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!