Hírek

2017.02.02. 20:20

Mi lehet a megoldás?

Veszprém - Kaotikus a parkolás a Vetési Albert Gimnázium környékén a rendezvények idején, panaszkodnak a lakók.

Piltman-Horváth Barbara

Olvasónk jelezte, hogy már-már kezd hozzászokni ahhoz a parkolási káoszhoz, ami a Vetési Albert Gimnázium környékén szokott kialakulni főleg a kosárlabdaedzések és -mérkőzések idején, de az iskola szalagavatóján még tovább bonyolódott a helyzet.

A Vetésinél ilyenkor nincs gond a parkolással, de rendezvények idején jobb elkerülni a környéket, mert elszabadul a káosz Fotó: Pesthy Márton

- Szinte teljes útzár és az úton jobbra-balra kevergő gyalogosok tették felejthetetlenné a közlekedést. A legjobb része a bolt felé vezető, amúgy is járda nélküli, most már legalább kivilágított, kis utcában volt. Az út szabálytalan oldalán tipegett, feltételezhetően apa és lánya, leg-alább egymás után lépkedtek egy darabig, míg a másik oldalon folyamatosan parkoló autók álltak, csak hogy kikerülhetetlenek legyenek - panaszkodott olvasónk.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az iskola igazgatónőjét is, aki elismerte, problémás a parkolás a rendezvények alkalmával. - Megoldást egyelőre sajnos nem tudunk. Az tény, hogy rendezvények idején kaotikus a parkolás, együttérzek az iskola környékén lakókkal - mondta Szántai Erzsébet. - A szalagavatón még a rendőrség is kijött, és bemondatta, hogy öt percet adnak a szabálytalanul parkolóknak. A baj az, hogy mindenki a lehető legközelebb szeretne állni a bejárathoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!