Hírek

2017.02.14. 17:40

Tarcsa Csaba az új főkapitány - Iskolának gyűjtenek

Veszprém - Március 1-jétől lép hivatalba a megye új főkapitánya, Tarcsa Csaba. A rendőr dandártábornokot a Veszprém Megyei Közgyűlés tegnapi ülésén Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány mutatta be.

Őrsi Ágnes

Tarcsa Csaba rendőr dandártábornokról Papp Károly elmondta: az új vezető jó referenciákkal rendelkezik, bizakodva várja a Veszprém megyei munkát, hiszen számára is kiderült, itt stabil a közbiztonság.

A rendőri szervek és a lakosság együtt dolgozik azon, hogy kivédhessék a nem várt eseményeket, a hétköznapok feladatait is igyekeznek közösen megoldani.

Tarcsa Csaba dandártábornok
Fotó: police.hu

Ahogyan az MSZP frakcióvezetője, Pál Béla is javasolta, a közgyűlés köszönje meg a magasabb hivatali pozícióba került előző főkapitány, Töreki Sándor, és az átmeneti időszak feladatait vállaló Anda György rendőr ezredes munkáját is, aki megbízottként vállalta a rendőr-főkapitányi teendőket.

A Veszprém Megyei Közgyűlés februári ülésén a napirendi pontok előtt a közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre két okból kérte képviselőtársait egy-egy perces néma felállásra. Egyrészt a megjelentek ezzel a gesztussal emlékeztek a megyei közgyűlés volt tagjára, Sümeg volt alpolgármesterére, a minap elhunyt Judi Józsefre, másrészt, mivel a kommunizmus áldozatainak világnapja, február 25., a képviselők ezúttal adóztak a vörös terror áldozatai emlékének.

A közgyűlés elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a február 18-án, szombaton tartandó megyebálon, amelyen Pápa városa lesz a díszvendég, a tombola bevételét a Kovászna megyei Kommandó település leégett iskolájának újjáépítésére ajánlják fel. Az MSZP és a Jobbik frakciója is hangsúlyozta, hogy támogatja a kitűzött célt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!