Hírek

2017.03.29. 19:41

Defibrillátorokat helyeztek el az Állatkertben

Három darab automata újraélesztő készülék került elhelyezésre a Veszprémi Állatkertben. A dolgozók bemutató oktatáson ismerkedtek meg az életmentő eszközök használatával.

Molnár Sándor

Az állatkertben az elmúlt években jelentős, nagyszabású fejlesztések történtek, amelyek keretében megnövekedett a kert területe, és számos új állatfaj is érkezett. Ennek köszönhetően a látogatói létszám is megnőtt. Egy-egy nagyobb látogatottsági napon több ezer látogató is felkeresheti az Állatkertet, ezért gondolva a biztonságukra három darab Defibrillátor Save One PAD automata 200J újraélesztő készüléket szereztek be, amelyekhez felnőtt és gyermek elektródák egyaránt tartoznak.

Gyurcsán Zoltán mentő szakápoló mutatta be a defibrillátor használatát Fotó: Pesthy Márton

– A szakszerű és gyors cselekvés fontosságát szeretnénk hangsúlyozni. Ezek a korszerű életmentő műszerek már hangüzenetekkel segítenek minket abban, hogy hogyan kell őket rendeltetésszerűen használni, ugyanakkor az állatkert dolgozóit Dr. Wlassics Katalin mentőfőorvos asszony és Gyurcsán Zoltán mentő szakápoló készíti fel a defibrillátorral történő esetleges életmentésre. Az oktatás keretében próbababákon is lehetőség lesz a szakszerű újraélesztést gyakorolni. Az életmentő készülékek a pénztárainkban, valamint az egyik ajándékboltunkban kerülnek elhelyezésre.

Látogatóink biztonságát, biztonságérzetét szeretnénk növelni a defibrillátorok kihelyezésével. Ugyanakkor bízunk benne, hogy a készülékek használatára soha nem fog majd sor kerülni – tájékoztatta lapunkat Török László a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!