Hírek

2017.03.13. 16:50

Eszméletlenül cuki impala bébi született a Veszprémi Állatkertben!

Veszprém – Az állatkertészek nagy örömére új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert. Az idei év Afrika - szavanna első újszülöttje a kis impala borjú.

Molnár Sándor

Az impala az afrikai szavannák talán legkecsesebb, és egyik leggyakrabban előforduló antilopféléje. Fás, cserjés szavannákon él, ahol nem túl magas a fű és optimális esetben található a közelben víz. Társas lény, csordákban legelészik, melynek élén egy bika áll. A két nem megjelenése eltérő, ugyanis csak a hímek viselnek szarvat, mely jellegzetesen lant alakú, és hátrafelé hajlik.

– Jó időben a Gulya-dombon található Afrika-szavanna kifutón láthatják őket látogatóink a szélesszájú orrszarvúk, zebrák és zambézi mocsáriantilopok társaságában, de hűvösebb időjárás esetén bármikor megtekinthetők az új Orrszarvúházban kialakított belső kifutójukban.

Tompos Szabina a Veszprémi Állatkert munkatársa kezében az impala borjúval Fotó: Veszprémi Állatkert

A tehén hét hónap vemhesség után hozta világra kicsinyét, melyet születése óta nagy gonddal őriz. Anya és borja is jó egészségnek örvendenek. Az újszülött borjú pár hét múlva a nagyközönség számára is látható lesz  – közölte a jó hírt Török László állatkert igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!