Hírek

2017.04.22. 17:25

Föld napi divatbemutató -Hulladékból ruhák

Szentgál - Újrahasznosítható anyagokból készített ruhákból tartottak divatbemutatót a Föld napja alkalmából a helyi iskolában.

Marton Attila

A Szentgáli Lőrincze Lajos Általános Iskolában évek óta felhívják a diákok figyelmét a természeti környezet megóvására. Idén harmadszor szerveztek divatbemutatót a Föld napja alkalmából: a diákok újrahasznosított anyagokból készítettek önállóan vagy párban ruhát, amelyeket azután be is mutattak társaiknak, mondta érdeklődésünkre Gaálné Tóth Anikó szervező, az intézmény rajz-földrajz szakos pedagógusa. A felső tagozatosoknak meghirdetett kezdeményezés előtt a tanárnő egy-két ötlettel ugyan segítette a diákokat, de a megvalósítás már a gyerekekre volt bízva. A felhasznált anyagok között a csipszes-zacskótól a szemeteszsákon át az üdítőitalos dobozokig számos ötletes megoldással rukkoltak elő a tanulók. Idén a kiegészítőkre is többen nagy gondot fordítottak, például kávékapszulából varázsoltak ékszert, egy másik diák pedig CD-lemezzel díszítette a táskát. Az elkészült ruhákat aztán az alsó és felső tagozatosoknak a manökenszerepet vállaló diákok mutatták be a házi divatbemutatón.

A különleges ruhákat készítő és bemutató diákok a divatbemutató után

Az iskolában a ruhák mellett használati tárgyakat és gyermekjátékokat is készítettek a diákok újrahasznosított anyagokból, például műanyagból, fémből, papírból. A kreatív alkotások között madáretető, kismotor és játékvár is szerepelt. A fantáziadús tárgyakból kiállítás nyílt az iskolában. Az intézmény idén fotópályázatot is hirdetett, a diákoknak a legszebb-legérdekesebb fát kell lefényképezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!