Hírek

2017.04.11. 19:10

Paloznak három utcája is új útburkolatot kaphatott

Paloznak - Az önkormányzat a Belügyminisztériumtól kapott 15 millió forintos támogatásból és hétmillió forint saját forrásból leaszfaltozta a Napsugár, Petőfi és Ady Endre utcákat.

Szendi Péter

- Évek óta pályáztunk a Belügyminisztériumnál belterületi utak felújítására. Nagy örömünkre tavaly Kontrát Károly országgyűlési képviselőnk támogatásának is köszönhetően nyertes volt a beadványunk. Három olyan utcát újítottunk meg, amely utoljára 1996-ban volt aszfaltozva a csatornázás után, azonban akkor hidegaszfalt- burkolat készült, ami azóta teljesen elhasználódott.

Az idő megérett arra, hogy húsz év után a Napsugár, Petőfi és Ady Endre utcák új aszfaltréteget kapjanak - mondta Czeglédy Ákos polgármester. A vízelvezetés miatt az utcák egyoldali szegélyt is kaptak a felújítás részeként. A kivi-telező cég három hét alatt végezte el a munkát.

Czeglédy Ákos a felújított Ady Endre utca elején. A kép jobboldalán látható térkövekből bővítik majd tovább a parkolót Fotó: Szendi Péter

A polgármester elmondta, a három utcában összesen 700 méter újraaszfaltozott úttal gazdagodott a település. Az Ady Endre utca mentén gyeprácsos parkolót alakítanak ki a meglévő három parkolóhely mellé, hogy a hivatalba érkezők kényelmesen tudjanak parkolni. A pályázati kiírásban ez már nem szerepelt, mindezt önkormányzati dolgozókkal valósítják meg saját beruházásban. Szükség van rá, mert a nagy esőzésekkor, olykor meglehetősen nagy volt a sártenger.

Czeglédy Ákos polgármester reméli, hogy megfelelő pályázati kiírás után Paloznakon a Kossuth és a Kisparti utcák aszfaltburkolatát is fel tudják újítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!