Hírek

2017.04.25. 12:55

Szent György apródjai avatták fel Csabrendeken

CSABRENDEK - Apródokat avatott a Szent György lovagrend hétfőn, április 24-én a csabrendeki templomban. A helyi, sümegcsehi és döbröcei felső tagozatos diákok kapták meg az országban elsőként tartott avatáson a köpenyt, rajta Istent jelképező kereszttel.

Tisler Anna

A Bagi Ádám csabrendeki plébános által celebrált szentmisén elhangzott, hogy a rendhez csatlakozott fiatalok értékrendjében a legfontosabb helyet a jóság, a segítőkészség és a szeretet foglalja el. Életükben az örök értékeket keresik, nem az aktuális divatirányzatokat követik. Céljuktól az esetleges meg nem értés és csúfolás sem térítheti el őket. Életükben fontos szerepet tölt be a hit, a hagyományok tisztelete és megélése. A 10 apród az eskü szövegének elmondását követően kapta meg a köpenyt, majd a középkori hagyományok szerint karddal avatták fel.

Az apródok avatás után Fotó: Tisler Anna

Kovács Balázs, a Nemzetközi Szent György Lovagrend priorja kérdésünkre elmondta, hogy az iskola es az egyház támogatásával végzik tevékenységüket. A térségben októberben kezdték a működésüket. A heti találkozások alkalmával az emberi értékekről, a család és hazaszeretetről beszélgetnek, foglalkoznak a hagyományokkal. Olyan közösséget hoztak létre, amelynek tagjai példát mutatnak a mindennapokban a környezetükben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!