Hírek

2017.04.12. 19:00

Megyei technika-, valamint életvitelversenyt rendeztek Veszprémben

Veszprém - Az Országos Technikaverseny és az Országos Életvitel és Gyakorlati Ismeretek Verseny megyei fordulóját a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskolában rendezték.

Balla Emőke

Ahogyan tizennyolc éve folyamatosan, az idén is meghirdették az egyik legsokoldalúbb, legtöbb fantáziát, ügyességet, kreativitást és lexikális tudást igénylő országos versenyt, az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulóinak. A megmérettetésen a zsűri elnöke, Vesztróczy László köszöntötte a diákokat, majd a szervező iskola részéről Palkó-Kercsó Zsuzsanna tájékoztatta a versenyzőket a tennivalókról.

A résztvevők egyénileg elméleti tesztlapot oldottak meg. A technikaverseny témája az Ember és energia, az életvitel verseny témája Lakás, lakókörnyezet voltak. A tesztlap kitöltése után a tanulók csapatban dolgoztak; a technikaverseny résztvevői egy napelemes malmot állítottak össze, az életvitelversenyen résztvevők húsvéti ajtódíszt varrtak.

A megyei életvitel- és gyakorlati ismeretek versenyen első helyezést ért el a várpalotai Várkerti Általános Iskola csapata (Bányász Dorka, Hodula Réka Nyíri Diána, felkészítő Szilágyiné Tóth Petronella), második lett a Veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskola csapata (Magyar Eszter, Schvarcinger Dorina, Szíjártó Alexandra, felkészítő Glatz Éva), tájékoztattak a szervezők, Palkó-Kercsó Zsuzsanna és Kálmán Györgyné.

A pápai Munkácsy, a várpalotai Várkerti és a Csabrendeki Általános Iskola diákjai és felkészítői Fotó: Stampf Eszter

A megyei technikaversenyen első lett a pápai Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata (Balogh Márkó, Murai Péter, Piriti Mátyás, felkészítő Sztupák László), második a Csabrendeki Általános Iskola csapata (Fazekas Dániel, Ferenczi Csongor, Kekk Péter, felkészítő Németh György), harmadik a Veszprémi Báthory István Általános Iskola csapata (Ulrich Flóra, Kalmár Csaba, Ulrich Máté, felkészítő Szebeni János), negyedik a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata (Boros Milán, Czinke Zalán, Kónya Barnabás, felkészítő Palkó-Kercsó Zsuzsanna). Egyéni kategóriában az életvitelversenyen Hodula Réka, a Várkerti iskola diákja, a technikaversenyen Balogh Márkó, a Munkácsy iskola tanulója lett az első.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!