Hírek

2017.05.25. 16:31

Új altatógépek a pápai kórházban – további fejlesztések jöhetnek

Pápa – Három új altatógéppel gazdagodott a pápai Gróf Esterházy Kórház. Az egészségügyi intézményben az elmúlt időszakban több fejlesztés is történt, amiket újabbak követhetnek.

Polgár Tibor

Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója elmondta, a központi műtőjükben folyamatosan használatban van három altatógép. A tizenöt éves, elöregedett berendezések közül kettő meghibásodott tavaly nyáron, azóta kölcsönbe kapott gépekkel végezték az altatást. A létfontosságú új eszközök beszerzésére vis maior támogatási kérelmet nyújtottak be, és Kovács Zoltán országgyűlési képviselő közreműködésének köszönhetően idén májusban a pápai kórház birtokba vehetett három modern, minden igényt kielégítő altatógépet, melyek összértéke meghaladja a 30 millió forintot.

Fotó: Polgár Tibor

Kovács Zoltán emlékeztetett, a legutóbb bejelentett fejlesztésekhez kapcsolódóan korszerűsítették az egészségügyi intézmény világítását és beszerezték az új altatógépeket. Hamarosan pedig mintegy 260 millió forint értékű, pályázati forrásból megvalósuló fejlesztés következhet, ami a diagnosztikai műszerezettség javítására, illetve a dolgozói bérfejlesztésre irányul. Mint mondta, reményeik szerint a jövőben hasonló ütemben folytatódhat Pápán a kórházfejlesztés.

Fotó: Polgár Tibor

Vörös Ibolya hatalmas mérföldkőnek nevezte, amikor két évvel ezelőtt átadták a kórház új, a belgyógyászati osztályt is magába foglaló épületrészét. Ezt – saját erőből és alapítványi támogatásból – további fejlesztések, átalakítások követték, aminek nyomán például kialakítottak egy gyermekgyógyászati rendelőt a gyermekosztály közelében. Helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően a szülészet-nőgyógyászati osztályon komfortos kórtermeket létesítettek, míg az egykori gégészet területén a nappali kórházi ellátás számára hoztak létre termeket. Utóbbiak lehetőséget adnak az egynapos sebészeti ellátásra, de itt történik a mozgásszervi járóbetegek kezelése is.

A főigazgatótól megtudtuk, a terveik között szerepel többek között a vízi kezelések bevezetése a Várkertfürdő Gyógyászati Központjával együttműködve, mivel főleg az aktívkorúak körében nagy igény mutatkozik arra, hogy a betegek a lehető legrövidebb időn belül hozzájussanak a rehabilitációs kezelésekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!